Un tur prin vila lui Sean Connery de pe Riviera Franceză

Chiar dacă vă place şi aveţi vreo idee, să ştiţi că vila lui Sean Connery a fost deja vândută de curând cu suma de 33,87 milioane de dolari.

My name is Bond. James Bond

Sir Sean Connery nu a fost doar unul dintre cei mai renumiți actori din ultimii 50 de ani. În 1999 a fost numit „Cel mai sexy bărbat al secolului” de revista People. James Bond, cel original, a fost prin Sean Connery un personaj inteligent, frumos, rafinat și de departe cel mai popular dintre cei nouă actori care au preluat rolul de spion clasic creat de ofițerul de informații britanic-naval Ian Fleming în 1953.

Una dintre cele mai prețuite celebrităţi, vedeta născută în Scoția a câștigat numeroase premii cinematografice americane și britanice. Inclusiv un premiu al Academiei, trei globuri de aur și un premiu American Film Life Achievement Award. Regina Elisabeta l-a gratulat cu ordinul de cavaler în anul 2000.

Proprietăţle lui Connery

Similar cu agentul 007, care se bucura de cele mai bune mâncăruri, băuturi, mașini și prietene din întreaga lume, Connery a reușit să locuiască în unele dintre cele mai frumoase locuri imobiliare. El a avut superbe proprietăţi în Anglia, Spania, Franța și Bahamas.

Încă denumită de localnici drept „locul lui Sean”, fosta vila lui Sean Connery este una dintre cele mai frumoase și bine situate vile de pe Riviera Franceză, cu vedere la oraşul Nisa și la Marea Mediterană. Adăugând o notă de realitate rolurilor sale de spion englez, casa a fost folosită în mai multe scene din filmul său Bond Never Say Never Again când a fost filmat la Nisa și Monaco.

Vila de pe Riviera Franceză

Amplasată pe o suprafață mare de peste 4000 de metri pătraţi, într-o zonă cu cel mai mare preţ pe teren, casa Connery este situată de-a lungul unei cărări sinuoase la marginea unei stânci. Vederea este spre vestita Promenade des Anglais și portul vechi.

În spatele unei porți de intrare care oferă intimiate, conacul din piatră este amenajat în arhitectura clasică franceză din anii de după Primul Război Mondial și îmbrăcat în viță de vie colorată. Aceasta adăugă mai mult romantism decorului său deja idilic.

Zugrăvită la exterior şi la interior în alb, structura din piatră precum şi vegetaţia specifică dau un aer mediteranean proprietăţii.  Construită pe cinci niveluri, cu lift și terasă pe acoperiș, cele cinci dormitoare și băi sunt distribuite între toate etajele.

Intrarea se deschide în holul mare, cu ferestre din podea până în tavan. Acestea surprind mai multe priveliști asupra munților – Alpii Meridionali – și mării.

Nivelul principal găzduiește, de asemenea, un living, un salon și chicinetă. Sala de mese și bucătăria sunt situate la etajul inferior. Acestea se deschid spre o splendidă terasă cu grădină şi cu vedere superbă.

Apartamentul master de la nivelul superior are băi proprii, un dressing și balcon privat. Nivelul inferior este dotat cu  un complex de fitness cu sală de sport. Deasemenea o piscină interioară care se deschide spre grădini, zona de dușuri și cea de dressing.

Interiorul

Totul este luminos la interior. Atât datorită albului imaculat al pereţilor, a căror culoare vine în putenic contrast doar cu negrul abanos al pianului cu coadă din living, cât mai cu seamă luminii abundente parvenită prin deschiderile enorme vitrate.

Mobilierul este rafinat iar amenajarea stilată şi foarte aerisită, sugerând un confort maxim. Bineînţeles că din acest context nu pot lipsi operele de artă valoroase.

Terasele acoperite și cu grădină invită la relaxare. În acelaşi timp, detaliile de epocă ale casei, cum sunt podelele cu scânduri late, lăsate la vedere, se desfășoară în întreaga clădire.


Foto: Knight-Frank

1 thought on “Un tur prin vila lui Sean Connery de pe Riviera Franceză

Comments are closed.