Casa din filmul “L.A. Confidential”, de vânzare

O parte specială din istoria filmului de la Hollywood, casa din filmul “L.A. Confidential”, pentru care Kim Basinger a câştigat premiul Oscar în rolul lui Lynn Bracken, este de vânzare.

Filmul este considerat de mulți critici de film ca fiind cel mai bun film crimy. Casa, la rândul său un “personaj” important al filmului, a fost aleasă pentru stilul colonial clasic de la sfârşitul anilor ’40 când era plasată acţiunea filmului.

Dar aceste case, făcute fără economie şi bucurându-se de toate ingredientele zonei californiene, sunt şi astăzi la fel de apreciate şi populare. Aceasta mai ales când în spatele lor sunt poveşti vrednice de romane. Acum, după aproape doi ani de noi actualizări și extinderi, casa este de vânzare la prețul de 7,5 milioane de dolari.

Povestea casei

Cunoscută istoric sub numele de Casa John C. Leavitt, casa a fost proiectată inițial de actorul și arhitectul filmului mut Jack Donovan.

Construită în anul 1923, este situată în cartierul Hancock Park, adiacent cu Hollywood și la Wilshire Country Club. Aflat în centrul Los Angelesului, cartierul a atras o multitudine de vedete. Inclusiv Muhammad Ali, a cărui casă a fost folosită ca decor pentru conacul Rocky Balboa din filmul Rocky III.

Designerul de producție Jeannine Oppenwall a spus că a ales casa în stil colonial spaniol pentru filmul L.A. Confidential deoarece se potrivește cu conceptul clasic al oraşului Los Angeles. Producția din 1997 a fost filmată acolo și în cartierele înconjurătoare. Singurul decor construit a fost cel al Motelului Victoria, unde are loc scena celebră de opt minute a filmului.

Arhitectură, decor

Cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați, casa se află pe un lot pe colţ. Are patru dormitoare și cinci băi.

Deschiderile mari cu pereți arcuiţi, care au fost puternic drapate în film, aduc luminozitate camerelor. În acelaşi timp, scara interioară din fier forjat, șemineul din stuc, livingul pe două etaje și sala de mese formală cu uși franceze care se deschid în afară se potrivesc perfect cu personajul Veronica Lake din film.

Ferestrele mari și ușile franceze permit multă lumină solară californiană în interior și vederi panoramice atractive. Mobilierul este tapiţat cu material de culoare albă, ton sur ton cu pereţi. Aceasta conferă însă un aer estival dar liniştit. Mai distingem în living un interesant candelabru antic.

Bucătăria bucătarului-șef, puternic transformată, cu cămară majordom și zonă de serviciu, încurajează distracția şi petrecerile.

Şi în grădină, o masă primitoare pentru mai  multe persoane, umbrită de doi copaci cu alură de film şi având un sistem de iluminat asemănător cu unul de interior, reprezintă un excelent cadru de film.

Interesant este şi barul, construit pe exteriorul casei, în apropiere de acest aranjament de dining.

Bucătăria și camera de familie au vedere la exterior către o o piscină, o pensiune cu două etaje și un teren de sport.

Sursa: www.compass.com

Foto:  Christopher Stinner, Juwan Li and Adrian Van Anz, prin amabilitatea: Aaron Kirman Group