????????????????????????????????????

Casă supercozy la Breaza

Aproape de Bucureşti, renumită pentru aerul bun recomandat pentru copii şi bătrâni, Breaza a reprezentat un loc de mare atracţie pentru cine dorea o casă de vacanţă sau de retragere. Este greu să spunem că cea pe care o prezentăm are o astfel de destinaţie. Aceasta deoarece este pur şi simplu o casă a cărei locuire îţi poate oferi acel sentiment pe care îl numim fericire. Este dat de confortul total pe care îl degajă, de bucuria esteticii şi, nu în ultimul rând, de splendida natură la care casa, aşa cum este organizată, oferă acces total.

Poziţionare unică

Casa cu etaj şi mansardă nu este mare. Un atu foarte important este că, aşa cum este poziţionată, se bucură de perspectiva largă a unei văi spectaculoase şi cu o natură extrem de bogată. Desigur că acest avantaj este maxim primăvara şi vara cu culorile verde crud ale vegetaţiei şi mirosul de flori care te îmbată.

Nu mai puţin încântător este şi peisajul de toamnă cu culorile roşiatice şi maro ale frunzelor. Dar şi iarna când mantia de zăpadă acoperă întreaga vale. La toate acestea ai acces din interiorul călduros, confortabil şi extrem de intim.

Un interior încântător

Sentimentul de încântare pe care îl ai în interiorul casei se datorează fără doar şi poate designerului Masha Verhoogt care, fiind şi proprietarul imobilului, a avut toată libertatea în realizarea decorului.

Masha a mizat în primul rând pe finisaje de calitate şi pe expertiza sa legată de materialele textile. Prin intermediul acestora, produse în atelierul propriu, a realizat o scenografie specială.

Draperiile, perdelele şi tapiţeriile sunt realizate cu materiale fine, plăcute la atingere, într-o gamă de culori extrem de interesantă. Nu lipseşte catifeaua, material foarte la modă astăzi şi care imprimă o ambianţă cozy

Livingul

Într-adevăr, livingul reprezintă cel mai bine locuinţa, fiind valabilă aseţiunea că este cartea de vizită a casei. Scenografia este absolut aparte iar totul degajă aici echilibru şi confort. O draperie într-o nuanţă de roşu intens oferă un accent special.

Stilul clasic ales este condimentat cu accente eclectice, din care nu lipsesc obiectele vintage. Şemineul tradiţional completează de minune ambianţa.

Deşi suprafaţa nu este mare, designerul reuşeşte prin intermediul unor decoraţiuni, lucrări de artă, accesorii şi mobilier de dimensiuni mici să creeze zone intime, colţuri romantice. O casă supercozy.

O consoliţă fină oferă un accent subtil. Biblioteca se găseşte în prim plan iar organizarea mobilierului, cu canapeaua poziţionată central, sugerează o inspiraţie din decorurile englezeşti..

Alte funcţiuni

Două dormitoare se găsesc la etaj. Deşi se păstrează aceeaşi atmosferă cozi, modalitatea de realizare este diferită.

În primul dormitor, designerul a mers pe o inovaţie de design. Deşi este cunoscut faptul că în dormitor se recomandă o atmosferă caldă, Masha a ales ca finisaj al pereţilor piatra. Este o piatră specială, mai puţin rece, poate şi din faptul că provine din carierele Dobrogei. În plus, patul este din fier.

Echilibrul este realizat prin intermediul unui contrast cu materialele textile calde. Acestea însoţesc patul şi, împreună cu pernele şi pernuţele asigură un joc decorativ..

Cel de-al doilea dormitor, deşi tot cu pat de fier, are poziţionat în spate o bibliotecă ce se întinde pe întregul perete.

Mansarda este amenajată ca şi loft. Este de remarcat un lucru interesant. În cazul livingului şi dormitoarelor designerul a apelat la un mobilier de dimensiuni mici. În scihmb, în mansardă şi holul de la intrare a mers pe mai puţin mobilier dar piesele folosite – banchetă, fotolii – sunt de dimensiuni mari.

?

Terasa şi balconul.

Atât terasa cât şi balconul sunt poziţionate astfel încât să aibă la dispoziţie întreaga privelişte a văii.

Terasa de dimensiuni generoase este destinată activităţilor creative, relaxării dar şi pentru micul dejun atunci când vremea o permite.

Mic mobilier din fier forjat, ghivece ceramice supradimensionate cu plante şi flori în forme care sugerează antichitatea, alături de opere de artă arată un stil de viaţă în deplină consonanţă cu casa.

În ceea ce priveşte balconul, designerul îşi demonstrează încă o dată măiestria în amenejarea desăvârşită a spaţiilor mici.

Pardoseala din lemn, ghivecele cu flori, coşurile împletite, pernuţele decorative, otomanele cu îmbrăcăminte textilă cu funcţie de şedere sau de măsuţă de serviciu şi numeroasele accesorii, balconul te invită la o cafea, un ceai sau pur şi simplu la meditaţie în faţa naturii care se deschide tumultos în faţa privirii.