Grădină privată în Pipera şi petrecerile de copii

Familia cu un copil şi-a construit o casă în Pipera. Cum terenul era destul de mare şi luând în considerare şi copilul, proprietarii au decis realizarea unei grădini lângă casă.

Familia a apelat la echipa coordonată de ing. horticol Carmen Uscoiu, cu o experienţă bogată în proiectarea, amenajarea şi întreţinerea de grădini.

Gradina rezultată are o suprafaţă verde de circa 150 de metri pătraţi, din care 95 de metri pătraţi sunt ocupaţi de gazon. Restul sunt zone cu plante şi material decorativ de tip scoarţă şi piatră naturală.

Familia și-a dorit nu doar o amenajare peisagistică, ci și una de relaxare și de joacă pentru fetița de 3 ani a familiei. Astfel a fost conceput locul privat cu dale de tartan pentru zona de luat masa în grădină și zona de grătar cu pietriș și dale.

În alegerea culorilor, atât pentru materialul decorativ (dale, pietre) cât și pentru mobilier, au stat la bază toate celelalte culori deținute de căsuța cu scule, gardul din lemn și coloritul casei și al terasei. S-a realizat astfel un tot unitar din punct de vedere stilistic.

La alegerea plantelor s-a ținut cont atât de coloritul frunzelor și a florilor, cât și textura și persistența acestora. Astfel s-a optat plante precum: Buxus, Thuya, Danika, Trandafiri, Azalee, Lupini, Iriși, Magnolie, etc.

Gazonul

Pentru partea de gazon s-a avut în vedere expunerea unui timp îndelungat la soare. Astfel s-a decis montarea unui gazon de secetă, gazon mult mai rezistent la soare.

Beneficiind de o udare controlată și constantă, datorită sistemului de irigare, gazonul este de preferat a fi tuns săptămânal. Se păstrează astfel o desime corespunzătoare şi evitând o posibilă instalare a unor buruieni.

“Pentru evitarea instalării unor boli sau dăunători este de preferat aplicarea de tratamente preventive cu produse de tip Bio. Acestea se găsesc în lanțurile de mazagine de tip Hipermarket” spune ing. peisagist Carmen Uscoiu.

Grădina casei, locul ideal pentru petrecerile de copii

În ultima perioadă au fost ploi multe, care persistă şi acum. Abundenţa apei a făcut ca gazonul să crească şi mai repede. Conform înţelegerii prima tundere urma să fie făcută de compania care a proiectat şi amenajat grădina. Aceasta mai cu seamă că se apropia ziua de naştere a fetiţei. În acest sens era planificată o petrecere cu mai mulţi copii de vârste apropiate.

Într-adevăr, o grădină privată este locul ideal pentru organizarea de petreceri pentru copii dacă timpul este favorabil. De altfel, deja de mai mulţi ani, petrecerile pentru evenimente aniversare ale copiilor sunt organizate de preferinţă în aer liber, în locuri special amenajate. În acest fel deranjul este mult mai mic decât în cazul unei organizări acasă. Copii se joacă, sunt zburdalnici şi, în interior pot să producă stricăciuni, probabilitatea unor accidente fiind şi mult mai mare. Este deci evident că cel mai bun şi comod loc este o grădină privată. Aici copii pot beneficia şi de locuri de joacă special amenajate în acest sens.

În cazul de faţă, s-a reuşit tunderea gazonului într-o pauză de ploaie. Iar copii s-au bucurat de o petrecere frumoasă, aşa cum arată fotografiile.

1 thought on “Grădină privată în Pipera şi petrecerile de copii

Comments are closed.