Cum să amenajezi un balcon mic. Idei de shopping

A avea propriul spațiu în aer liber e un vis pentru foarte mulți oameni care locuiesc la oraș. Nici măcar nu contează că e un balcon mic de doar 4 metri pătraţi. Chiar și așa, poți crea un loc perfect de relaxare, cu o mini grădină de plante sau un loc de relaxare romantic pentru doi.

Există multe posibilități de amenajare. Tot ce trebuie să faci e să te gândești la fiecare detaliu și să alegi accesoriile potrivite. Iar noi suntem alături de tine!

1. Bazează-te pe mobilierul pliabil

Set mobilier de gradina Le Bonom Retro, albastru, 475 lei

Scaunele și măsuțele de cafea sunt un must pe orice balcon! Chiar şi pe un balcon mic. Pentru a te deplasa confortabil pe balcon atunci când nu stai jos, alege o masă și scaune pliabile.

2. Ședere (netradițională) pe jos. După ce le-ai strâns, poți crea chiar și un taburet mai înalt. Sau poţi alege un puf adecvat exterior interior, cum este cel Bugari Sahara (foto debut). Adaugă lângă ele o măsuță auxiliară joasă, iar locul tău în stil boem e gata acum să te primească.

Pernă de grădină sau balcon Hartman Duuk, 30 x 45 cm, verde, 172 lei

3. Gândește totul „pe verticală”

Cu cât suprafața balconului e mai mică, cu atât mai mare e creativitatea în utilizarea fiecărui centimetru liber – inclusiv pereții laterali și balustradele.

Etajera de balcon metalica ADDU MWH, inaltime 105,5 cm, galben, 203 lei

Set 2 ghivece suspendate din ceramica Umbra Trigg, negru, 111 lei

Deci, dacă dorești să folosești balconul pentru a te relaxa, dar în același timp nu vrei să renunți la mica ta grădină cu plante, folosește ghivece suspendate sau pentru perete.

Nu poți găuri peretele? Atunci folosește o etajeră cu mai multe rafturi sau o scară.

4. Folosește spațiul din colț

Colțurile sunt adesea neglijate, însă chiar și pe un balcon mic poți profita de ele la maximum.

Poți folosi etajere stabile de colț în culori vii pe post de spații de depozitare pentru diverse lucruri pe care vrei să le ai la îndemână, ca loc de pus plantele, un felinar sau alte decorațiuni.

Fotoliu suspendat Le Bonom Hylla, bej, 287 lei

Nu trebuie să renunți la confortul de a avea un fotoliu suspendat pe balcon. Atunci când nu-l folosești, pune partea textilă deasupra brațului din lemn de deasupra, astfel încât fotoliul să nu te încurce atunci când te deplasezi pe balcon.

5. Accesorii pentru un confort mai mare

Accesoriile în culori vii și cu modele de plante nu numai că oferă spațiului un caracter mai jucăuș, ci și sporește confortul în timp ce te relaxezi. Așadar, nu uita de perne de șezut, perne decorative și pleduri atunci când decorezi.

Covor pentru exterior Universal Elba Geo, 80 x 150 cm, albastru, 160 lei

Un alt trend îl reprezintă covoarele pentru exterior:

Sunt ușor de întreținut și foarte rezistente la uzură;

Protejează picioarele de gresia rece (sau fierbinte);

Mulțumită ofertei foarte variate, poți găsi cu siguranță unul care să fie în propriul tău stil. Fie că e boem, abstract sau natural.

6. Cum să ai o zonă privată

Vrei ca balconul să fie locul tău de relaxare, fără a avea parte de privirile curioase ale vecinilor?

Paravan metalic pentru balcon ADDU MWH, 124 x 80 cm, albastru, 379 lei

Alege un paravan, ce te protejează nu numai de privirile nedorite, ci și de razele puternice ale soarelui. Totuși, grație faptului că e parțial transparent, nu vei duce lipsă de lumină pe balcon.

Foto şi soluţii: Bonami