Stil de viaţă mediteranean, natural, ecologic şi relaxant

Mediteranean este un adevărat stil de viaţă care implică locuinţa, ambientul, vestimentaţia, mâncarea, la care totul porneşte de la natural şi ecologic şi se termină cu o ambianţă total relaxată în care toată lumea se simte bine.

Natural, ecologic, relaxant

Nu mai miră pe nimeni că totul fiind natural – materialele înconjurătoare, alimentele, mediul fiind apropiat iar persoanele deschise şi cu înclinaţie către un trai bun, populaţia din zonele apropiate Mării Mediterane sau similare ajung la cele mai înaintate vîrste.

În ceea ce priveşte casele, materialele naturale, o atmosferă relaxată, deschiderile şi terasele largi, abundenţa de plante şi flori, uneori piscine, culorile, în care energia celor solare este echilibrată de albastrul marin, cam acestea ar fi caracteristicile generale.

La construcţie se folosesc materialele naturale ca piatra, lemnul, argila, varul, în diferite combinaţii, ca structură de rezistenţă o variantă foarte răspândită fiind cărămida, iar pentru acoperiş ţigla ceramică tip olan. Aceste soluţii asigură interioare răcoroase şi reconfortante, o altă caracteristică a acestor case.

Interioare care revigorează

Interioarele prezintă la rândul lor aceleaşi caracteristici: totul este natural, relaxant dar în acelaşi timp revigorant. Finisajele sunt din materiale naturale, mobilierul este foarte confortabil, culorile marine dar şi gri, mult alb, toate compun o atmosferă degajată.

 În acest cadru se pot adăuga obiecte de mobilier cu linii cât mai simple, piese mai vechi, patinate, stilul mediteranean fiind perfect compatibil cu cel vintage, retro şi eclectic.

Materialele textile, bineînţeles naturale, sunt şi ele folosite din plin. Alegerea unor imprimeuri diferite asigură un plus de varietate în ambient.

Ţinuta şi vestimentaţia sunt şi ele caracterizate prin naturaleţe şi lejeritate.

În acelaşi timp, bucătăria mediteraneană este una dintre cele mai variate şi apreciate din lume. Între cuvintele cheie se pot menţiona: legume, fructe, ulei de măsline,condimente, vin, miere, peşte.