Apartament în stil modern, linear, cu dormitor Art Deco cu detalii neoclasice

Un cuplu de tineri lucrând în domeniul IT şi preocupaţi de tehnologiile noi au schimbat apartamentul vechi cu un apartament în stil modern, de dimensiuni mai mari situat în Complexul rezidenţial Liziera  Pipera.

Motivul schimbării se datora faptului că doreau o locuinţă mai spaţioasă – noul apartament are 160 de metri pătraţi dar deasemenea au fost atraşi şi de calitatea apartamentului precum şi a locaţiei.

Situaţia iniţială

Nu mai puţin importante au fost şi punctele forte ale noului apartament. În afară de suprafaţa generoasă camerele erau dimensionate corect iar construcţia era de calitate bună.

Blocul a fost construit în anul 2008 iar apartamentul era de 4 camere, decomandat, fiecare dormitor având baie proprie. Din holul central se intra in fiecare cameră principală. Două terase completează descrierea apartamentului care a fost preluat de tinerii proprietari la stadiu de ,,alb”.

Proiectul de amenajare

Proprietarii doreau pentru apartament un design modern, funcţional, uşor de întreţinut, cu mici accente clasice. Dormitorul să fie în spiritul unui hotel de 5 stele.

În aceste condiţii au apelat la tinerii specialişti de la Creative-Interior. Aceştia erau cunoscuţi pentru realizarea de proiecte de amenajare moderne şi funcţionale dar în acelaşi timp nelipsindu-le eleganţa, glamul şi ideile noi. Conceptul şi proiectul de design au fost realzate de arhitectul de interior Roman Octavian, acesta ocupându-se şi de implementarea proiectului.

Proiectul a  propus un stil modern, liniar, având ca inspiraţie lofturile americane. Exceptie este dormitorului matrimonial pentru care a fost prevăzut un aer art deco neoclasic, cu o culoare predominantă de verde.

Designerul a imaginat un spaţiu cât mai aerisit şi cât mai elegant pentru ce şi-au dorit beneficiarii. Aceste deziderate au fost realizate prin jocuri de texturi, coloristică de accent sau predominantă, în funcţie de încăpere.

Amenajarea

În amenajare s-a păstrat compartimentarea iniţială şi s-a intervenit la nivel de design şi funcţionalitatea mobilării.

Amenajarea, care a durat 7 luni fiind finalizată în anul 2020, a pornit de la bucătărie. Era foarte important ca aceasta să relaţioneze bine cu zona de zi. Designerul s-a “jucat” cu geometrii pe pereţi, texturi şi idei vizuale care să contureze spaţiul cât mai bine şi să îl pună în valoare.

Ca materiale s-au folosit profile decorative, panouri frezate MDF şi placări din lemn. Un plus semnificativ în decor le-au adus pl[cile ceramice și mozaicul, vopseaua decorativă și lavabilă. Paleta cromatică a utilizat contraste de culori şi acente de albastru şi verde.

Între finisaje se remarcă pardoseala de pe zona bucătăriei care are o inserţie de gresie hexagonală. Deasemenea, vopseaua decorativă de pe peretele cu patul şi în zona livingului.

Design

Camera de zi este un open space modern, cât mai curat ca stil. O caracteristică importantă este comunicarea foarte bine cu bucătăria care a fost realizată pe comandă. Decorul este în tonuri luminoase şi calde, cu mici accente de culoare.

Dormitorul matrimonial în stil art deco, are o culoare predominantă verde cât mai liniştitoare. Deasemenea este decorat cu profile decorative pe pereţi în combinaţie cu vopsea decorativă.

Camera de birou are un stil mai industrial, uşor jucăuş, fiind în acelaşi timp şi camera de relaxare. Este mai degajată, cu, tonuri deschise combinate cu cele întunecate ale mobilierului.

Baia matrimonială este elegantă, cu, plăci de dimensiuni mari cu aspect de marmură. Au fost combinate cu profile metalice gri antracit.

Deoarece amândoi proprietarii au pasiune împreună călătoriile, au fost integrate zone pentru poze din călătoriile lor.

Peretele cu tv-ul şi bucătăria din camera de zi, patul şi peretele său din dormitorul matrimonial, peretele cu lavoarul din baia matrimonială şi peretele cu canapeaua din birou sunt evidenţierile în amenajarea apartamentului. Pot fi considerate devărate piese statement.

Furnizori

Mobilierul a fost achiziţionat de la Professional design, iar vopseaua, de la  Benjamin Moore. Corpurile de iluminat sunt de la ArnStore şi Luminna.

Bugetul total al amenajării a fost 55 000 de euro,

_________________________________

Foto: Mihai Georgiadi