O grădină frumoasă până toamna târziu: curăţaţi, cosmetizaţi, accesorizaţi

Ce trebuie făcut în curte şi grădină odată cu venirea toamnei? Chiar dacă este toamnă, specialiștii ne propun să nu renunțăm la textilele de exterior. Fețe de masă, tapițerii în culori calde sau pastelate, precum și covoare, pentru a menține o atmosferă caldă și intimă în grădină.

O grădină curată

Din cauza temperaturilor ridicate, cum au fost cele de la începutul acestei luni, fructele se desprind de pe ramurile încărcate ale pomilor și cad direct pe alei sau terasa exterioară. La fel frunzele şi ramurile de copaci. După ce vin ploile şi temperaturile scad, rezultatul constă în mult gunoi, dar şi o mulțime de pete. Necurățate la timp, vor deveni inestetice și vor știrbi din imaginea plăcută a grădinii. Prin urmare, frunzele şi resturile de fructe şi ramuri căzute trebuie strânse aproape zilnic. Astfel nu veți avea parte de asemenea neplăceri.

Pe aleile gata curățate nu se va mai forma acea peliculă noroioasă din amestecul de apă de ploaie și praf. Așadar, dacă aveți un spălător cu înaltă presiune în garaj, grăbiți-vă să-l folosiți pentru a igieniza aleile și trotuarele din jurul casei. Până nu încep iar ploile grele.

Tot pentru curățenia din curte și de pe alei sau terasă este recomandată folosirea unui aspirator cu tocător. Acesta adună frunzele căzute și le toacă mărunt. Dacă sunteți pasionați de grădinărit și aveți un spațiu de depozitare, frunzele tocate pot fi folosite la fabricarea compostului. După îndepărtarea frunzelor, curățenia în adâncime se poate realiza cu o mătură mecanică.

Un aspect plăcut

Designul şi conceptele de confort care dau căldură spaţiului exterior se află în centrul interesului şi pe timpul toamnei. Lumina joacă un rol extrem de important, iar gama de soluţii de diverse aparate de iluminat este foarte largă.

Mai ales acum când ziua s-a scurtat şi întunericul se lasă mai repede. La rândul lor, covoarele sunt din ce în ce mai folosite la exterior pentru a încălzi ambianţa. Acum, acestea sunt realizate din materiale speciale pentru a nu absorbi apa.

Culori, materiale textile, suprafeţe naturale de lemn, bambus, piele, cărămidă, precum  şi teme grafice sunt folosite pentru a aduce în grădină diverse ambientări. Între acestea, junglă, Caraibe, scandinav, rustic, petrecere.

Tendinţe: design clasic și aspect retro

Lucrurile care sunt bune rămân și revin din nou. Acest lucru poate fi văzut, printre altele, în diversele remake-uri ale clasicelor de design pentru grădină. Revenirea mobilierului și accesoriilor din epocile trecute este, de asemenea, în curs de desfășurare în sezonul actual.

Aspectul obișnuit al reedităților este combinat cu confortul și calitatea materialelor de astăzi. Lungimile de material rezistente la intemperii sau cadrele ușoare transformă clasicul nou produs în mobilier flexibil pentru interior și exterior.

Aspectul actual al multor modele noi amintește de lucrurile de odinioară. Fotoliile și canapelele cu sfoară groasă țesută manual, mese și scaune în formă organică sau șezlonguri în culori luminoase aduc aminte de desenele anilor ’50-’70. La acea vreme, formele arcuite și culorile strălucitoare simbolizau o nouă eră și speranță – o abordare de design care nu poate fi mai contemporană.