Proprietatea lui Edward G. Robinson din Beverly Hills

Edward G. Robinson, s-a născut la Brăila şi a devenit cel mai renumit actor pentru roluri de gangster în filmele de la Hollywood. A fost un actor prolific al epocii de aur al filmelor a cărui carieră de 50 de ani a inclus 30 de piese de teatru de pe Broadway și peste 100 de filme, inclusiv The Ten Commandments și Double Indemnity.

Critic deschis al nazismului, el și-a folosit talentul în limbi străine pentru a transmite adrese radio care dădeau speranță către națiunile ocupate în timpul celui de-al doilea război mondial și a devenit ulterior un avocat al drepturilor civile. Listat în gri în anii ’50, bănuit de o legătură cu comunismul prin contribuțiile sale caritabile, el a jucat în filme și TV în aceşti ani, dar în cele din urmă a revenit la un succest de renume şi a primit premiul Academiei.

Conacul din Beverly Hills

Spectaculoasa proprietate din Beverly Hills, care a găzduit familia actorului în timpul carierei sale în anii ‘30, a fost pusă în vânzare pentru preţul de 21,95 milioane de dolari. Se găseşte în cartierul select „The Flats”, care a găzduit nenumărate vedete, de la Jack Nicholson la Taylor Swift. Este renumit pentru străzile iconice cu palmieri și conacele unice.

Arhitectură

Amplasat în spatele porților din fier forjat, conacul păstrează toate elementele clasice. Construcţia este din piatră elegantă. Fațada prezintă  finisaje negre, care evocă vechiul farmec de la Hollywood.

Clădirea a fost adusă  la cele mai noi standarde de locuire, fiind dotată şi cu aparate de ultimă generație, interioare aerisite și o estetică curată. Un plan de etaj deschis primitor şi în special detalii complexe de design și amenajări exterioare spectaculoase pe un teren de 1 ha au ca rezultat un spaţiu foarte rafinat.

Conacul are 8 dormitoare şi 10 băi, având astfel capacitatea de a primi numeroşi oaspeţi.

Curtea din spate este un adevărat paradis, cu o piscină cu cascadă frumos proiectată, un centru spa, un tobogan cu apă, un patio din piatră. Arbori măreţi străjuiesc întreaga grădină.

Amenajare şi design

Sala de mese are vedere spre grădină printr-un perete curbat de ferestre, fiind finisat cu tapet personalizat pictat în anii 1940, cu o tematică vegetală, foarte modernă şi în zilele noastre.

Biblioteca prezintă o boiserie elegantă, atmosfera fiind încălzită de un şemineu. În conac sunt de altel şase şeminee, unul găsindu-se bineînţeles în livingul de mărime impresionantă.

Bucătăria spațioasă include o insulă, dulapuri din podea până în tavan, un frigider Sub Zero, o gamă dublă American Range, un cuptor de mari dimensiuni și un colț de mic dejun. Sunt accesorii şi unelte din lemn încorporate iar blaturile sunt din marmură.

La etaj de la foaierul mare, se găseşte un apartament de lux . Are două dulapuri enorme, o cadă spa sub un luminator și uși franceze care duc la un patio, în timp ce alte dormitoare includ propriile balcoane, dulapuri personalizate și vedere la grădină. Apartamentul include o cameră de zi, o cameră de joacă și o zonă de luat masa. Sunt spații ample de relaxare pentru familie.

Conacul include camere pentru personal, o sală de fitness, o cameră de distracţie cu intrare secretă și o casă de oaspeți detașată. „The Flats” este una dintre cele mai de dorit părți din Beverly Hills, găzduind nenumărate vedete, de la Jack Nicholson la Taylor Swift, cunoscut pentru străzile iconice căptușite cu palmieri și conacele unice.

Foto: Jim Bartsch