Apartament de două camere modern minimalist într-un ansamblu rezidenţial

Apartamentul de două camere prezentat este în suprafaţă utilă de 60 mp şi plasat în cartierul Greenfield Residence. Dezvoltatorul a dorit să realizeze amenajarea apartamentului pentru a fi prezentat potenţialilor clienţi.

Proiectul de design a fost încredinţat designerului Alexandra Paţanghel iar implementarea sa a fost făcută de Design Concept prin produse realizate integral în fabrica proprie.

Proiectul de amenajare

Designer Alexandra Paţanghel

Fiind vorba de un apartament de două camere, designerul a conceput proiectul de amenajare pentru locuirea de către un cuplu de tineri. În acest sens a mers pe ideea unui décor modern minimalist şi a apelat la finisaje moderne dar de calitate astfel încât să asigure un confort sporit dar şi să ofere o notă decăldură şi  prospeţime.

Astfel regăsim în amenajare linii drepte şi fine iar ca materiale mdf vopsit şi pal dar şi tapiţerii moi de tip catifea şi voal, foarte la modă în zilele noastre.

Designul de interior

Este ştiut faptul că în special pentru familiile de tineri (dar nu numai) nevoile de depozitare sunt din ce în ce mai mari. Plecând de la această idee, designul  a pus un accent deosebit pe spaţiile de depozitare, iar pentru a lăsa mai multă suprafaţă libera în apartament, acestea au fost mai mult dezvoltate pe vetricală. În bucătărie şi dressing, dulapurile sunt până aproape de tavan.

La modă este şi tendinţa eco iar aceasta este foarte mult apreciată de către tineri. În plus, cartierul, aşa cum arată şi numele său, este îmbrăţişat de pădure. Designerul a încercat să aducă pădurea în interiorul apartamentului dar mergând în continuare pe ideea de a lăsa cât mai mult spaţiu liber.

În acest scop a utilizat o idee îndrăzneaţă, şi anume a dispus plantele pe perete. Sunt de fapt suprafeţe geometrice care seamănă cu mici peluzele de gazon plasate pe peretele din living. Acestea nu numai că aduc prospeţime prin verdele lor intens dar şi creează un frumos efect coloristic, fiind plasat pe peretele vopsit într-o nuanţă de gri închis.

Paleta de culori

Jocul de culori are un rol deosebit în ambientarea şi designul apartamentului. Sunt folosite tonuri calde de pământ (draperiile) cu accente de albastru (canapeaua şi taburetul) şi roz prăfuit (scaunele tapiţate, blatul mesei de dining). Tonuri de verde se regăsesc în tabloul de dimensiuni mari şi la covor. Aşa cum a fost arătat, peretele gri închis şi plantele cu un verde puternic asigură o dinamică specială în living.

În schimb, holul vopsit în roz pal şi ambientat cu oglindă adaugă o notă de romantism şi optimism.

În dormitor, paleta de culori de pământ asigură o stare de calm, întărită de albastrul liniştit al peretelui pe care se sprijină tăblia patului.

Mobilierul, canapelele, patul, perdelele şi draperiile au fost produse la comandă în fabrica Design Concept.

Foto si video: Andreas Mihai