Un interior country șic inspirat de casele englezești

Văzând casa în plan deschis, o fermă cu o curte generoasă din apropierea oraşului Washington unde locuia, s-a îndrăgostit imediat de aceasta. Noul proprietar a hotărât să renoveze casa având şi ideea de a merge pe un stil inspirat de conacele englezeşti.

Un mix încântător, confortabil şi elegant

Au fost păstrate grinzile din lemn, ferestrele înalte cu tocăria lor, uşile cu tăblii iar pentru mai multe încăperi pereţii sunt cu cărămidă aparentă. Mai multe piese de mobilier au fost aduse din vechea proprietate şi integrate în proiectul de decorare. Culorile joacă un rol extrem de important, dând viaţă, prospeţime şi energie interiorului. În decorul realizat se disting pereţii roz, dulapuri cu fața întinsă, o zonă în întregime galbenă, podele din lemn vopsite în roz precum şi textilele importate din Marea Britanie.

Nu au fost folosite ornamente albe contrastant, în schimb a fost imprimat o nuanţă specifică fiecărei încăperi. Deasemenea, au folosit piese de mobilier, decoraţii şi accesorii inspirate din decorurile conacelor englezeşti.  Pardoseala din lemn de esență tare, tapetul şi nuanţele de vopsea contribuie din plin la decorul casei. Un truc folosit de designer: frumosul şemineu din sufrageria principală e constituia ca o operă de artă şi, de aceea, a preferat să înlocuiască tabloul de deasupra lui cu o oglindă pentru a nu distrage atenţia de la o altă operă de artă din casă. În sufragerie sunt reunite tonurile de la o canapea în carouri tapiţată  cu cele ale unei canapele din catifea, verdele unui otoman și tratamentele franţuzeşti roşii şi verzi pentru ferestre.

“Ne-am inspirat din casele de țară din Anglia. Există pereți roz, draperii cu model și carouri și catifea. Proprietarul își dorea foarte mult un living roz, așa că a trebuit să lucrăm cu asta. Și era foarte important ca livingul să arate grozav de Crăciun”, spune designerul Cameron Ruppert care s-a ocupat de proiectul de renovare. Proprietarul a spus inițial „nu galbenului”.

“Dar odată ce i-am arătat tapetul și țesătura asortată cu mici cireșe, a fost pe deplin încântat. Verdele din tapet s-a potrivit foarte bine şi la bucătărie”, continuă Ruppert. Tot designerul a procurat o masă de joc antică pentru a se potrivi perfect fereastrei din living.

Proprietarul a adus pianul și masa din lemn de culoare închisă din prima sa casă, iar piesele se încadrează perfect în estetica country chic. Tratamente pentru ferestre, scaunele de sufragerie de epocă și iluminatul încastrat completează de minune decorul., în timp ce căldura oferită de focul cu lemne din şemineu precum şi bibliotecile de dimensiuni mari adaugă confort şi intimitate.

În birou, împreună cu biblioteci personalizate, a fost instalat iluminatul pe șină din alamă montat pe grinzile de lemn. Au fost folosite piese de mobilier antice, un birou şi două fotolii. Un covor confortabil precum şi plantele de interior întregesc decorul.

Un refugiu somptuos, dormitorul principal al casei are un pat cu baldachin cu tapițerie englezească, fiind completat la picioare cu o canapea franţuzească. Un birou de epocă are o dublă funcție ca noptieră precum și birou.

Pentru bucătărie au fost păstrate cât mai multe detalii originale, cum sunt gama de bucătărie, gresia și dulapurile. Ca funcţionare a fost adoptată soluţia cu insulă.

Pentru sala de mic dejun s-a folosit tot o nuanţă de verde care se regăseşte în tratamentele florale pentru ferestre  O oglindă ornamentată completează spațiul.

În cazul băii, au fost păstrate accentele originale albastru și roz strălucitor ale tapetului care se asortează bine cu faianța de la duș. Adiacent băii, a fost creat un spațiu complet pentru pregătire, cu o chiuvetă și lumină naturală.

Foto: Stacy Zarin Goldberg