Numai astăzi mai puteţi vizita expoziţia Luminiţei Gliga de la ARCUB

Artist de factură abstract – expresionistă, fauvist prin cromatica, pe care o utilizează, Luminița Gliga este un nume sonor, pronunțat adeseori pe scena artei internaționale și naționale.

Lucrările de pictură ale artistei  par eseuri vizuale decupate din alte realități, având rolul de a trimite mesaje subliminale. Compozițiile Luminiței  Gliga, cunoscute şi în străinătate, sunt un brand de  pictură, care redau caracteristicile expresionismului abstract, într-o factură inedită.

”The real identity of colours”

Expoziţia ”The real identity of colours” a fost prezentată în primăvară la galleria El Deco, apoi la Stejarii Country Club. În urma succesului obţinut mai multe lucrări au fost deja vândute însă artista a adăugat noi lucrări expoziţiei pe aceeaşi temă.

Exponatele prezente au la bază laitmotivul culorii, în plenitudinea sa. Luminiţa Gliga foloseşte din plin culori puternice roşu, portocaliu, galben, albastru, verde, negru în combinaţii cu diverse nuanţe de pământ sau chiar pastelate, rezultatul fiind lucrări dinamice şi spectaculoase, abstracte de o factură specială.

La vizitarea expoziţiei Luminiţei Gliga veţi putea descoperilucrări dinamice în culori exuberante,  dar şi ediția  ”Cityscape” specifică habitatului contemporan.

Expoziția Luminiței Gliga de la ARCUB este alcătuită din 30 lucrări, dintre care un politpic format din 7 compoziții. Pe lângă aceste lucrări de pictură au fost expuse și șapte păpuși unicat, “lucrate în familie”, cum spune artista, pentru că, să nu uităm,expoziţia a fost deschisă pe 1 iunie, de Ziua Copilului. Evidențiată, în principal, este prezența naturii în spațiul urban: “Vegetal Universe”, acrylic/pânză, 90×70 cm; “Memories of mymosa flowers”, acrylic/pânză,  100×70 cm;”Behind the walls”, acrylic/panza : 74×46 cm. sunt câteva ditre lucrările care atestă această temă.

“Titlul expoziției este justificat de rolul culorii ipso facto. Aceasta are forța de a evidenția frumosul prea puțin descoperit, dar care este omniprezent” spune Dana Gliga despre expoziţia surorei sale.