Revenirea la stilul country – peisaj rural magic 

Când totul este inconfortabil și nesigur, tânjim și mai mult după un design interior confortabil și idilic. Stilul country îndeplinește aceste nevoi, evocând o lume ideală, cu un șic special, poezie și romantism – pare din ce în ce mai mult setat să fie o tendință de durată și de bine.

Înapoi la vremurile bune

Chiar și în arta lumii antice, imaginile bucolice ale peisajelor idilice și ciobanilor au acționat ca simboluri ale stilului de viață pur și autentic. Alte moduri de viață care nu se potriveau cu această imagine au fost considerate corupte și venale.

Dar ceea ce la prima vedere pare a fi relativ îndepărtat, la o inspecție mai atentă pare complet actualizat. În vremea noastră, odată cu schimbările climatice și conflictele din  societate, oamenii se concentrează din ce în ce mai mult pe factorii elementali dictați de natură. Revenirea scenariilor rurale pare de fapt mai contemporană decât progresul tehnologic din ce în ce mai pregnant. Bunurile de larg consum realizate din materiale naturale sunt mult mai potrivite timpurilor noastre decât compozițiile complicate de la o imprimantă 3D.

Tendinţa către stilul country se poate observa foarte bine cu ocazia târgurilor majore din domeniul bunurilor de larg consum, întrucât atât designerii cât şi firmele producătoare au prevăzut acest trend şi expun noi serii şi colecţii de decoraţiuni şi accesorii pentru casă şi lifestyle pe baza acestei inspiraţii. Un exemplu elocvent este chiar cea mai importantă manifestare în acest domeniu. La târgul Ambiente, care va avea loc în luna februarie a anului viitor, expozanții care și-au păstrat meșteșugurile tradiționale artizanale de-a lungul generațiilor pot reprezenta pulsul epocii.

Periile tradiționale Andrée Jardin sunt astăzi disponibile în modele care au fost populare în perioada postbelică şi se potrivesc perfect cu tendința retro de astăzi, oferind și modele noi, contemporane. Firma de familie IB Laursen creează deasemenea obiecte decorative în tradiția nordică atât pentru casă cât și pentru grădină, oferind o gamă largă de produse cu o notă familiară, personală.

1 + 2 Cămin pentru păsări și coș de perete, Laursen / 3 pahare termo, Chic Mic / 4 Preș, Greengate Europe / 5 coș de picnic, Cilio

Design interior natural idilic

Tonurile de pământ, simbolurile rustice și materialele naturale care fac un design interior idilic și o casă complet confortabilă sunt perfect compatibile cu stilul country.

Cu accesoriile potrivite, un stil country devine total autentic. Va părea ca și cum ai strâns ouăle pe care le-au depus propriile găini în acea dimineață și tocmai ai cules fructe și legume din grădina ta. Florile proaspăt tăiate sau uscate subliniază un design interior idilic, adăugând o lejeritate naturală acestei dispoziții speciale. Motivele de animale și modelele florale de pe perdele, cuverturi sau tapet aduc, de asemenea, natura în cei patru pereți, într-un mod foarte natural.

Acasă 1 + 2 + 3 Tavă, perie pentru vase și cuțit pentru ciuperci, Iris Hantverk / 4 ulcior, Tranquillo / 5 + 6 Suport pentru prosoape de hârtie și suport pentru ouă, Casafina / 7 Sarer și piper, Ceramica

Vioi și elegant

Tendința veșnic verde către lenjerie face parte în totalitate din stilul country. Această tendință a durat ani de zile, deoarece au existat întotdeauna o mulțime de moduri de a folosi lenjeria, iar oamenii se întorc către eco – fibre naturale prietenoase. Țesăturile de calitate superioară, țesute fin, dar foarte robuste, vor avea întotdeauna un atu în plus, nu în ultimul rând din punct de vedere estetic. Compania suedeză Lovely Linen pune în evidență imperfecțiunile pline de viață ale fibrelor naturale, care pot contribui la un stil bucolic idilic și simplu.

Lenjerie minunată 1 Tapet, Creative Lab Amsterdam / 2 Decoraţie oaie, Meier Germany / 3 Banc, Original Home Company / 4 + 5 Oglindă și fotoliu, Kare Design

Un dozaj potrivit

Pentru a duce stilul country cu succes, aveți nevoie obiecte, decoraţiuni şi accesorii, folosite însă în cantitatea potrivită. Cât de mult să adăugați depinde în întregime de individ. Va trebui deci să decideți câte imagini bucolice doriți să implementați.

Pentru unele interioare, accesoriile discrete, cum ar fi taburete rustice din lemn sau țesături cu motive florale pot fi suficiente, în timp ce în alt loc puteți lăsa stilul country să strălucească mai puternic, de exemplu, cu un tapet cu modele puternice, în hol sau baie. Puteţi insera cu succes în decorul de interior sau în grădină, un obiect vintage care induce o atmosferă rurală. Poate fi o stropitoare din metal pentru flori, un coş împletit sau accesorii metalice pentru şemineu. Indiferent de modalitatea pe care o alegeți, ar trebui mai întâi să vă gândiți cum va afecta acest lucru atmosfera din încăpere. În timp ce motivele rustice pot apărea adesea feminine și pot atinge un ton romantic și poetic, ele se pot transforma rapid într-un sentiment exagerat.

Un șic country perfect contemporan poate fi observat la Soho Farmhouse din Oxfordshire, Anglia. Noaptea aici va fi într-o colibă rustică din lemn lângă un mic lac, într-o rezervație naturală uriașă. Și dacă Soho House, care și-a făcut un nume cu adrese exclusiviste în inima metropolelor vibrante din întreaga lume, își încântă acum clientela cu farmecul rural, atunci trendul pentru un stil country este cu siguranță aici pentru a rămâne.

Ferma Soho © Casa Soho: 1 lampă, C’est Bon/Eja International / 2 vaze, Vasicol / 3 caiet, Cedon / 4 Puzzle, Wrendale / 5 Husă de pernă , Linen Tales / 6 Imprimare artistică, The Dybdahl Co.

Stilul country este adaptabil și poate fi adăugat ca o prezență discretă în fundal. Reprezentările și motivele rurale pot fi amplasate aproape oriunde – pe obiecte de zi cu zi sau pe cele pur decorative. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea o dispoziție specială temporar pentru o anumită ocazie. Idilele rurale sunt disponibile sub formă de accesorii, textile și chiar perdele de duș.

Duminică în pat – idilă pe tot parcursul anului

Un alt beneficiu al stilului country este că chic-ul acestuia funcționează bine în toate anotimpurile. Tonurile de pământ aduc confort atunci când este frig afară, precum și în lunile de vară, în timp ce modelele florale se potrivesc la fel de bine pe sticlele cu apă caldă ca și pe pungile de lavandă.

Artista scandinavă Emma Sjödin se inspiră pe tot parcursul anului pentru acuarelele ei atemporale din vegetația naturală care crește în jurul casei sale din Suedia. În special, motivele ei florale jucăușe oferă o doză sănătoasă de prospețime și lumină.

1 perdea de duș, Au Maison/Eja International / 2 umeraşe pentru prosoape, Original Home / 3 geantă de machiaj, Wouf / 4 + 5 + 6 pliculețe de lavandă, săpun de corp și minge de baie, Hansen Ovis / 7 imprimări artistice, Emma Sjödi

Grijă personală

În modă, farmecul rural reconfortant a apărut chiar înainte de pandemie. Vizionarul modei francez, Jacquemus, ne încânta deja cu spectacolul său din 2019, prezentând un podium extins prin câmpurile de lavandă din Provence. Anul trecut, celebra casă de modă Dior a prezentat o colecție axată pe toate formele de sustenabilitate. Au dominat motivele rurale, inclusiv vopselele realizate din flori uscate reale, pe care Dior le-a imprimat pe textilele lor.

Textilele și accesoriile nu se găsesc doar în lumea modei. La Ambiente 2022 vor fi o mulțime de produse de descoperit. Aceste haine și accesorii ne vor însoți în viitor și includ o colecție atemporală de la Care by Me. Cu siguranță suntem deja încântați să vedem ce pot evoca expozanții în adevăratul stil country.

 1 pulover, Care by Me / 2 scrunchies, Wouf / 3 cutie pentru bijuterii de călătorie, WOLF / 4 kimono, Au Maison/Eja International

Foto: Messe Frankfurt (produsele menţionate vor fi expuse la târgul Ambiente)