Casa în décor de toamnă

Proprietarii casei cu grădină din Timişoara erau  la stadiul de finalizare a proiectului  de amenajare a interiorului. 

Proiectul a fost conceput de binecunoscutul designer Corina Săftescu, stilul ales fiind unul modern cu uşoare accente rustice.

Cum timpul este excelent – cald şi cu mult soare,  chiar şi pentru acest moment în care am trecut în partea a doua a toamnei caracterizată de obicei prin ploi grele şi temperaturi mult scăzute,  proprietarii i-au solicitat designerului ca, odată cu amenajarea finală a terasei, holului de intrare şi bucătăria să realizeze o amprentă de ambianţă de toamnă  în aceste zone şi în concordanţă cu decorul din grădină.

Aranjamente florale cu crizanteme şi tufănele în splendide tonuri  tomnatice

Designeul a îmbrăţişat imediat ideea, mai cu seamă că piaţa oferă în acest moment aranjamente de flori de toamnă – crizenteme şi tufănele, cu splendide culori de toamnă, de la galben, portocaliu şi roşu la tonuri mai închise de violet şi arămiu.

În plus, decorul este completat în mod fericit de verdele frunzelor şi arbuştilor care încă îşi menţin prospeţimea precum şi de dovlecii şi tărtăcuţele decorative.

În ceea ce priveşte amenejarea, designerul a mers pe materiale naturale, în special lemn. Terasa a fost concepută în stil de dining, cu o masă pentru mai multe persoane. Mobilierul este din lemn de tip in-out, putând fi lesne adus la interior atunci când începe vremea rea.

Accentele rustice sunt date de micile depozite de lemne de foc la vedere (încălzirea cu lemne aduce facturi mai mici cu întreţinere), lădiţe de lemn şi, legumele coapte  din grădină.

Foto: Cass Design