Activităţi de DO-IT-YOURSELF în seara de ajun

Ne-am pregătit din timp pentru această seară. Chiar dacă în multe case bradul este deja împodobit, tradiţiile spun că seara de ajun este cel mai bun moment în acest scop.

Bradul se împodobeşte, se fac diferite aranjamente festive, casa se împodobeşte cu ornamente, se pregătesc cadourile, se gătesc diverse preparate, căminul se umple de miasme de cozonaci, mere şi gutui coapte, portocale, scorţişoară, se cântă şi se primesc cântători de colinde. Foarte recomandate sunt realizările de aranjamente, decoraţii festive şi împodobirea bradului în care obligatoriu sunt angrenaţi şi copiii.

Avem pregătite din timp toate materialele – globuri, ornamente, crengi şi conuri de brad, panglici colorate. Împreună cu copii ne dăm frâu liber imaginaţiei iar aranjamentele festive vor rămâne în casă pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Putem să ne alegem o temă precum şi o paletă de culori şi avem la dispoziţie magenta, culoarea anului 2023 aleasă Pantone, sau Raspberry Blush   şi paleta de culori adiacente propusă de Benjamin Moore. Aveţi multe idei la dispoziţie în fotografiile expuse de la Pinterest dar puteţI avea şi propriile idei.

Idei şi inspiraţie de la târgul Creativeworld

Multă inspiraţie poate veni de la Expoziţia Creativeworld.

După o pauză datorată pandemiei, următoarea ediţie a acestui târg tradiţional de la Frankfurt se va desfăşura în perioada 4-7 februarie 2023 împreună cu târgurile AMBIENTE şi CHRISTMASWORLD.

Tendinţele DO-IT-YOURSELF la Creativeworld

Sectoarele hobby și artizanat, grafică, graffiti și artă stradală, lucrări de mână și design textil oferă o experiență aparte, tendinţa generală fiind pe produse durabile. Zona Sustenabilitate permite expozanților și cumpărătorilor să se întâlnească și să creeze sinergii de afaceri în funcție de interesele lor specifice de conservare a naturii. Vizitatorii interesaţi de domeniul DO-IT-YOURSELF au prilejul de a învăța cele mai recente instrumente și tehnici de atelier în zona demonstrativă de la Creativeworld Academy.

Tendințele Creativeworld arată bucuria pură de a trăi. Perspectiva industriei se bazează pe analize ale tendințelor actuale de culoare, forme și materiale și arată cum aceste aspecte se transformă în tehnici creative și meșteșuguri.

Inspirată din natură, una dintre tendinţele momenului este de a ţese, croșeta, tricota, împleti, natura fiind cea care inspiră structurile, fațetele și modelele sale. Motivele insectelor, documentele delicate și țesătura cu zăbrele din sârmă fină sunt în centrul atenției. Macrameul continuă să fie în vogă și acum este purtat ca bijuterie pentru corp în timp ce bijuteriile sunt împletite sau croșetate din sârmă delicată de aur, peddigree și ratan. Ca materiale există fire, lână, țesături, lacuri şi baiţuri, sârmă de aur iar sortimentele se pot extinde cu textile și articole de mercerie precum fire, foarfece pentru țesături, ace simple sau de croșetat.

Ilustraţiile sunt un amestec de imaginație și inspirație. Se folosesc culori puternice, imprimeuri și modelele strălucitoare precum şi  tehnici mixte de colaj, acuarelă, și patch-uri foto care întăresc efectele. Tehnici precum Suminagashi (în japoneză “cerneală plutitoare”) creează modele dinamice pe hârtie. Caligrafia și designul grafic recreează textile, piele și porțelan. Hârtii de înaltă calitate, felicitări, perii cu burete și fire pot fi achiziționate din magazinele specializate. Presele de transfer devin o alternativă la serigrafie

Veselia inocentă combină tot ceea ce face lumea noastră un pic mai colorată prin culori jucăușe, sclipiri și strălucire, personaje pline de umor și farmec. Mărgelele, strasurile și paietele decorează textilele și hârtia în modele aleatorii – acest lucru realizează şi un upcycling distractiv! Oferta de materiale în acest scop este mare, cu paiete, fire și mărgele și poate include vopsele pentru porțelan, perii, fire, ace de croșetat și de tricotat și, desigur, oferta literatura de specialitate sau instrucțiunile pentru tehnicile tradiționale de broderie.

Foto: Pinterest (aranjamentele festive), Messe Frankfurt