Aer curat şi confort maxim de sărbători

Iarna şi-a intrat în drepturile sale, temperaturile au scăzut sub zero grade noaptea şi chiar în timpul zilei. Vrem ca pe toată această perioadă să petrecem bine, să avem un confort maxim iar pentru aceasta este absolut necesar să avem un aer curat la interior. Este însă casa pregătită în acest sens?

Din cauza ventilării insuficiente a spaţiilor în care locuim, aerul pe care îl respirăm poate deveni chiar mai poluat decât cel de afară. În cazul unei izolări bune a casei şi folosirii ferestrelor de tip termopan, cu toate avantajele considerabile privind reducerea consumului energetic mai ales în conjunctura actuală când preţurile energiei au crescut considerabil, ventilarea încăperilor se reduce substanţial, iar aerul se poate vicia repede, putând apărea condens, chiar mucegai și, prin urmare, disconfort. Desigur, urmând sfaturile specialiştilor putem aerisi încăperile de două, trei ori pe zi câte o oră, dar acest lucru va răci aerul din interior şi va creşte considerabil consumul pentru încălzire. Mai este şi alt aspect de multe ori neglijat. Aportul de aer rece şi foarte rece induce ideea de aer proaspăt şi sănătos. Dar, atenţie! Cu cât este mai rece, acesta este mai uscat şi astfel apare necesitatea umidificării sale.

De sărbători sunt petreceri. Aşa cum spus, sunt mai multe persoane în casă, membrii familiei reunite, prieteni invitaţi. Aerul se viciază repede mai cu seamă că în noaptea de Crăciun sau la Revelion se aprind lumânări, artificii, se pun sfeşnice pe masă. Pentru mulţi tineri, obiceiul pentru noaptea dintre ani este ca prietenii să vină cu alţi prieteni, iar casa se umple de oameni. Se dansează, în unele case se mai fumează, se petrece toată noaptea. În plus, se găteşte mai mult şi, ca urmare, nu de puţine ori se întâmplă ca ţevile şi conductele de apă din bucătărie sau băi să emane mirosuri neplăcute care, la rândul lor, viciază şi ele aerul. Este posibil să aveţi invitaţi din provincie care dorm la dumneavoastră sau să petreceţi sărbătorile la o casă de vacanţă. În acest caz şi spălatul rufelor este mai frecvent, iar specialiştii atrag atenţia asupra faptului de a nu se usca în nici un caz rufele în interiorul locuinţei, aceasta ducând în mod sigur la vicierea aerului şi lipsă de confort la interior.

În toate aceste cazuri este mai greu să deschidem ferestrele, fiind pericol de răceli în special la copii şi bătrâni. Desigur, pentru realizarea ventilării se poate recurge la unele paliative – accesorii care se montează în tocul uşii şi care permit pătrunderea controlată a aerului proaspăt, eliminarea pragurilor de sub uşi, folosirea grilelor de transfer, hotelor în bucătării şi ventilatoarelor în băi, dar toate acestea prezintă o eficienţă redusă.

Soluţia optimă

O soluţie sigură şi comodă constă în folosirea purificatoarelor de aer, cum este purificatorul Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde. Acesta umidifică aerul în interiorul locuinței, elimină efectele aerului uscat şi, de asemenea, îndepărtează eficient formaldehida şi alergenii (polenul, acarienii, praful etc.), bacteriile și virușii, fumul de țigară, descompunând în același timp mirosurile şi gazele neplăcute.

Dotat cu o tehnologie de ultimă oră, purificatorul Dyson prezintă caracteristici speciale prin intermediul cărora se asigură o funcţionare eficientă şi comodă, obţinându-se un mediu mai curat, mai sănătos şi mai confortabil la interior.

Umidificare igienică

Setat în modul Auto, purificatorul Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde permite obţinerea automat a umidităţii dorite. În modul manual, ecranul LCD indică dacă este necesară creşterea fluxului de aer, acest lucru putând ajuta atingerea obiectivului mai repede. De asemenea, poate fi îmbunătăţită performanţa aparatului, prin menţinerea sa departe de curenții de aer sau unităţile de aer condiţionat. Foarte important este faptul că purificatorul Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde distruge bacteriile potenţial dăunătoare prin expunerea fiecărei picături de apă la un fascicul de raze ultraviolete, realizând astfel o umidificare igienică.

Tehnologie şi funcţii inteligente

Dotat cu un filtru catalitic care nu necesită schimbare, purificatorul Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde captează şi descompune continuu moleculele de formaldehidă, în timp ce trei senzori monitorizează aerul în mod constant, diagnosticând poluanţii şi afişând calitatea aerului. Este de reţinut eficienţa şi precizia acestui aparat care captează 99,95% din particulele foarte fine. În ceea ce priveşte moleculele de formaldehidă, graţie unui senzor cu stare solidă, sunt captate chiar şi moleculele de 500 de ori mai mici decât  0,1 microni. Nu mai puţin important este şi faptul că purificatorul Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde elimină chiar şi virusurile, și de asemenea, dispozitivul asigură utilizatorul de faptul că poluanții captați nu sunt eliminați din nou în încăpere.  

Un super cadou de sărbători sau de casă nouă

Dacă sunteţi invitaţi şi plănuiţi să petreceţi Revelionul la prieteni, poate la inaugurarea unei noi case, un astfel de aparat va fi o excelentă surpriză, iar petrecerea va fi plină de bucurie, voie bună, dar și de un aer mai curat.