“Casa crimei” din Beverly Hills, în care a fost asasinat celebrul Bugsy

Benjamin „Bugsy” Siegel a fost un gangster, un contrabandist şi în ultimă instanţă un asasin  din spatele dezvoltării cazinoului din Las Vegas, idee care i-a aparţinut şi care s-a dovedit a fi de mare succes. Carismaticul mafiot evreu, așa cum se vede în filmul Bugsy din 1991 care a câştigat Oscarul , în care Warren Beatty juca magistral rolul lui Bugsy, a fost unul dintre primii gangsteri celebri de pe prima pagină. S-a îmbogățit cu politicienii și elitele de la Hollywood, s-a întâlnit cu starlete și chiar a încercat să-i vândă arme lui Benito Mussolini.

În afacerea sa cu cazinoul Flamingo a fost acuzat că a furat banii pentru investiţie şi dezvoltare iar faimosul personaj a fost asasinat în 1947 de către un lunetist, care l-a împușcat cu o carabină M1 prin fereastra casei amantei sale, din Beverly Hills. Crima nu a fost niciodată rezolvată, dar „conacul crimei”, aşa cum a fost denumit, o splendidă casă în stil colonial spaniol a ajuns celebru, proprietatea fiind astăzi evaluată la 17-18 milioane de dolari. Deşi este bogată şi cu o arhitectură specială, este drept însă că nu seamănă cu casa din filmul Bugsy.

Un conac în stil colonial spaniol

Conacul de 7.000 de metri pătrați și șapte băi se află pe un teren de peste 2 000 de netri pătraţi amenajaţi asemănător unui parc, în zona mult râvnită West End din Beverly Hills.. O parte din „Triunghiul de platină” din LA, orașul Beverly Hills este cunoscut pentru bogăția sa și conacele sale spectaculoase, un refugiu pentru celebrități încă din Epoca de Aur a Hollywood-ului. Marilyn Monroe, Lucille Ball și Fred Astaire au numit această suburbie “acasă”. Dintre capetele de afiș actuale au  reședințe astăzi aici Leonardo DiCaprio, Adele și Jack Nicholson.

Casa denumită “conacul crimei” este  impunătoare, construcţia este în bună parte din piatră,  fațada este superbă iar turnul amintește de un castel. Construită in 1928, casa a fost întreţinută cu meticulozitate. Intrarea este grandioasă, cu două etaje, are o rotondă accentuată cu vitralii deasupra unei scări curbate cu feronerie ornamentată și plăci pictate manual, care s-au păstrat de la construcţia sa.

Spre deosebire de multe case ale perioadei, aceasta a fost proiectată cu tavane înalte, oferind lumină naturală abundentă.

Ferestrele arcuite, podelele din lemn de esență tare și tavanele casetate sculptate manual oferă un  glamour de neînlocuit.

Partea de jos include o cameră de zi cu șemineu, o cameră de familie cu un bar și o baie pentru oaspeți, o sufragerie formală somptuoasă și un birou, plus o bucătărie modernă cu insulă din oțel inoxidabil și o zonă pentru micul dejun.

Etajul al doilea are cinci dormitoare, inclusiv un apartament principal, care include o baie remodelată cu blaturi de marmură și cadă precum și o zonă de relaxare cu șemineu.

Mai multe balcoane prezintă o feronerie complicată și au vedere spre curtea frumos amenajată. În interiorul turnului central al casei se află un dormitor la mansardă care include propriul balcon.

Superbele dale de pavaj duc către o piscină mare încălzită și la o zonă de luat masa în aer liber, înconjurată de palmieri. O pensiune cu o baie și un garaj pentru trei mașini plasată în spatele unor porți masive din fier și înconjurată de un gard viu completează proprietatea.

Sursa: nourmand.com