Magnolie înflorită ce împodobeşte casa şi curte

Magnolie înflorită ce împodobeşte casa şi curte

Harta Magnoliilor a fost reactualizată

În weekend, parcurile sunt luate cu asalt de locuitorii Capitalei, fiind atraşi nu numai de vremea însorită ci şi de natura trezită, în splendidele culori vii şi pastelate de primăvară. Acum magnolia, care anul acesta a înflorit mai devreme datorită temperaturilor înalte din luna martie, este regina.

Harta Magnoliilor din Bucureşti

Pentru cine vrea să  admire pe viu magnoliile, trebuie ştiut că, încă de doi ani, cineva a avut inspiraţia şi răbdarea să realizeze o hartă a magnoliilor din Bucureşti. Sunt oferite adresele (strada şi numărul), fotografia precum şi harta în sine care ajută pe cei care vor să viziteze, să facă plimbări prin oraş şi să admire magnoliile înflorite. Atenţie, florile magnoliilor nu durează mai mult de 10 zile, deci nu pierdeţi momentul! Puteţi obţine informaţia în mod simplu, tastând pe google “Harta Magnoliilor”. Anul trecut erau identificate nu mai puţin de 561 de magnolii în Bucureşti iar anul acesta, Diana Robu, creatoarea hărții, a reactualizat informațiile din anii trecuți. Cu ocazia acesteia a fost descoperită o nouă magnolie galbenă care va fi semnalată pe hartă cu pinul-soare. Florile magnoliilor sunt de cele mai multe ori roz sau albe  şi mai rar galbene. Mai puţin de 20 de magnolii cu flori galbene sunt în Bucureşti.

O frumoasă magnolie roz pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza

Harta Magnoliilor a stârnit interesul oamenilor din toată țara, cu toate că face referire doar la magnoliile din Capitală. Aceştia s-au plimbat virtual pe străzile orașului pentru a vedea frumusețea naturii care acompaniază şi decorează casele şi curţile.

Magnoliile din Bucureşti

Frumoasele magnolii sunt adevărate podoabe ale caselor, formând un decor exterior colorat şi viu. În acelaşi timp, încadrează şi pun în evidenţă detalii arhitecturale în special atunci când sunt înflorite. Peisajele par a fi ieşite din pensula unui maestru.

Magnolii înflorite la o vilă interbelică pe Bulevardul Lascăr Catargiu şi pe Aleea Alexandru, în curtea unui bloc modern

Magnoliile, după cum arată şi numărul lor mare, s-au adaptat foarte bine în Bucureşti, mai ales că în ultimii ani iernile au fost mai blânde şi pare că temperaturile medii sunt în creştere, fiind astfel mai apropiate de cele din regiunile de unde magnolia este originară (Turcia). Multe magnolii sunt în zona de nord a Capitalei, aici fiind şi mai multe case şi vile cu curţi ceva mai mari. Magnoliile înflorite se potrivesc de minune cu casele cu arhitectură bogată.

Care este cea mai frumoasă magnolia din Bucureşti

Poate cea mai frumoasă magnolie din Bucureşti, oricum extrem de interesantă, este un splendid copac cu flori albe, de dimensiuni mari cu o coroană magnifică, ce se regăseşte pe strada Barbu Delavrancea nr. 9, bineînţeles în curtea unei frumoase vile interbelice.

Este un arbore bătrân, protejat, din specia Yulan. Întreaga stradă prezintă o arhitectură cu vile interbelice, cu terase generoase, curţi mici cu garduri foarte joase, având vis-a-vis Parcul Kisselef.

Foto: Ion Diamandi