Nu este nimic mai bine după o zi grea decât să te relaxezi pe o canapea confortabilă. Pentru a evita durerile de spate sau la gât este bine de ştiut câteva reguli pentru selectarea canapelei potrivite.
Adâncimea
Oamenii au stiluri diferite de a se așeza, de la cei cărora le place să-și țină picioarele plate și spatele drept, la cei adoptă o poziţie relaxată. Canapelele cu şezutul adânc permit utilizatorilor să-și îndoaie picioarele, dar alții ar putea dori să le pună pe podea.
Un model ideal este o canapea adâncă la un capăt – mai lată decât un pat king-size și cu şezuturi puțin adânci la celălalt, aducând astfel confort tuturor. Un prim sfat este deci să luaţi în considerara modul în care staţi pe canapea.
Înălțimea şezutului
Cât de înaltă trebuie să fie o canapea? Canapelele joase au un comportament elegant și uşor distant, rămânând în concordanță cu interioarele ușoare și minimaliste.
Dacă şezutul este prea jos, picioarele tind să nu stea în confort iar partea inferioară a spatelui să se prăbușească din cauza lipsei de sprijin.
În schimb, dacă scaunul este prea înalt, picioarele atârnă pe marginea acestuia, făcându-l și scurt pe suport.
Pentru a păstra un aspect jos poate fi utilizat un scaun gros pentru a compensa înălțimea. Altă soluţie constă în adăugarea unor perne subțiri și cadru picioarelor mai lungi, atingând o înălțime similară, dar cu un aspect mai ușor.
Înălțimea spatelui
O altă problemă legată de selecția canapelei este înălțimea spatelui.
Prea sus, cum este în cazul stilului asiatic, aspectul canapelei va avea un efect predominant asupra interiorului, mai ales atunci când este plasată în centrul unei încăperi. Dar prea jos și nefiind suficient sprijin pentru partea superioară a spatelui, a capului și a gâtului, pune mai multă presiune pe partea inferioară a spatelui. O soluţie poate fi echilibrarea sprijinului cu stil prin combinarea diferitelor înălţimi ale spătarului.
Combinând diferite înălțimi ale spătarulu o canapea poate oferi o ședere cu spătar înalt, păstrând în același timp o linie joasă. Între timp, canapelele cu spătar înalt dovedesc că scaunele de susținere pot avea și calități estetice, cu un spătar înalt înfășurat care înconjoară utilizatorul într-un palat confortabil al confortului.
Unghiul spatelui
Canapele cu spătar reglabil asigură că citirea, vorbitul și relaxarea pot fi toate savurate fără acumularea de presiune și durere pe termen lung.
Deasemenea, cotierele reglabile permit canapelei să se transforme într-un șezlong cu capăt deschis.
Poziționarea
O mare parte din durerea cauzată de a sta pe o canapea nu provine din designul prost, ci din poziționarea proastă.
Sistemele de colț secțional sau canapele în formă de U oferă o multitudine de unghiuri pentru ca mai mulți utilizatori să stea, să privească și să vorbească împreună, fără să fie nevoie să se răsucească sau să-şi schimbe poziţia. Dar configurațiile secționale sunt adesea plasate departe de pereți, lăsându-și spatele la vedere. Spre deosebire de fronturile canapelelor, spatele nu prezintă de multe ori un aspect frumos. În acest caz puteţi să acoperiți canapeaua din spate
Suprafețele însoțitoare
Nu este nimic mai frustrant decât atunci când tocmai te-ai așezat în poziția perfectă de ședere cu suportul potrivit de pernă și îți dai seama că băutura, cartea sau telecomanda nu se află la îndemână ci mult mai departe, pe măsuța de cafea. Te apleci înainte să iei obiectul și să te întorci cât mai repede posibil, dar nu este niciodată la fel.
Sistemele de canapele cu mese laterale integrate asigură că articolele importante rămân la îndemână în imediata apropiere, accesibile prin cotiere joase sau fără cotiere. Deasemenea, cotierele înalte de pe părțile opuse sunt ideale pentru poziționarea spatelui superior și alinierea coloanei vertebrale.
.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior