O reamenajare spectaculoasă, unică şi confortabilă la cote maxime 

Cu o suprafata totala de 130 mp,  casa a fost achizitionata dupa ce deja a avut un alt proprietar si chiriasi. Clientul a dorit sa o schimbe total intervenind complet la pardoseli, pereti, tavane si pastrand in mare parte circuitele electrice si pozitia sanitarelor. Dorinţa sa era să ofere casei un confort sporit dar în aceeaşi măsură un look nou, individualizat printr-o notă de spectaculozitate specială.

Proiectul de renovare a fost Încredinţat designerului de interior Dana Drăgoi, cunoscut fiind stilul său către modernism.

Baile de asemenea au fost decopertate complet si refacute de la zero. Bugetul nu a fost nelimitat, dar cu toate acestea designerul a  incercat a-i conferi un aer elevat amenajarii. Nota de originalitate propusă  aminteste de exclusivismul si confortul yachturilor.

Fiind de dimensiuni mici si pe lungimi, si pe inaltimi, pentru fiecare incapere Dana a profitat de lumina naturala si a transmis-o cat mai profund in casa folosind atat culori luminoase, predominant nuante de alb care sa o reflecte bine, cat si oglinzi de diferite feluri, strategic pozitionate. Automat, din punct de vedere vizual, interioarele par mai mari si, deci, mai primitoare. Au existat diferite grinzi pe care a trebuit sa le supună provocarii de a le integra in amenajare astfel incat sa nu deranjeze prezenta lor. Accentele de negru si auriu, scaldate intr-o baie de alburi calde, aduc si masculinitate, modernitate si pretiozitate intr-un joc al contrastelor regasit in fiecare camera.


 

Clientul si-a dorit o amenajare foarte moderna si tinereasca unde poate petrece deseori zile sau seri cu prietenii apropiati, interactionand si simtindu-se chiar mai bine impreuna astfel acasa decat in spatiile publice.

Vechiul parchet inchis la culoare a fost inlocuit cu un parchet in nuante foarte deschise de alb-bej, tip LVT special pentru a rezista perfect la orice cantitate de apa si orice tip uzura agresiva. Aacesta se regaseste si la intrare, si in bucatarie pentru o forma unitara si aerisita a spatiulu. Designerul a dorit sa evite astfel un parchet natural imbinat cu gresie.

La etaj, parchetul de la parter se continua in hol si in camera de oaspeti, pe cand in dormitorul matrimonial si in dressingul walk in Dana a facut cea mai buna alegere in a evita atat mocheta (clientul nu a dorit mocheta din considerente proprii), cat si varianta de parchet + covorase adaugate, care ar fragmenta spatiul si l-ar micsora optic. Pentru aceasta designerul a propus o idee originală: un parchet din piele naturala, in cea mai deschisa culoare calda regasita pe piata la acel moment. Un astfel de parchet este foarte cald si soft la atingere, placut chiar sub picioarele libere, nemaifiind nevoie de covorase.

Covoarele din living si camera oaspetilor au fost alese in spiritul modern si elegant al casei, in culorile si texturile potrivite totodata paletei generale de culori.

In rest, toti peretii si toate tavanele au fost vopsite/placate in alb si cu oglinzi, ramanand in desene si culori doar fototapetele de impact. Albul ajuta mult si a in a primi si distribui “curat” atat lumina naturala, cat si culorile RGB, cu care au putut fi obtine noi culori la interior, doar atunci cand se doreste.

Casa scării

Intrarea in casa se face direct intr-un open space, un spatiu comun in care relationeaza zona de primire cu livingul, diningul, bucataria, casa scarii.

Noua usa de exterior, aleasă tot intr-o nuanta de alb (precum şi toate usile casei) odata ce se deschide oferă un acces imediat pe stanga la un pantofar foarte generos ridicat pana in tavan, ocupand practic maxim spatiul liber din zona lui. Designerul a intenţionat acest lucru  în mod  special deoarece accesul este direct in living, spatiul de intarare este restrans, si nu a dorit sa se vadă în restul casei incaltaminte insirata la vedere.

Livingul cu două canapele

Livingul primeste direct cu doua canapele organice si catifelate custom made 1 la 1 dupa proiectul realizat chiar de designer, parca imbratisand o masuta de cafea tapitata in aceeasi piele ecologica alba folosita si la peretele de atractie al intregului spatiu. Tot peretele pe care sta profilat televizorul intai a fost desenat intr-o compozitie echilibrata in raport cu proportia spatiului, apoi a fost realizat integral pe comanda. Peretele tapitat de aici cu toate fetele moi si imbracate in piele, joaca un foarte bun rol fonoabsorbant si ascunde in jocul de volume chiar si 3 depozitari: 2 dulapuri suspendate si o comoda cu 3 sertare incapatoare.

Luminile RGB in mobila au fost inserate tot cu atentie la compozitia pe care ele o fac in raport cu placarile volumetrice, si permit absolut oricare din culorile rainbow. Dar concomitent, totul intr-o singura culoare. Acestea ajuta la a alcatui atmosfere diferite in functie de stare, in a o amplifica sau in a o domoli. Implicit, schimbul de culoare ajuta in timp la imposibilitatea de a se plictisi de o singura atmosfera sau de o singura combinatie de culori. Din zona eleganta de dining cu masa si scaunele albe, se iese pe o terasa amenajata cu un outdoor  lounge de relaxare si jacuzzi semiacoperite. Pe zona luminata natural  din abundenta se deschide un splendid view catre curtea atent amenajata cu gazon si copaci.

O bucătărie albă

In bucataria alba dotata cu electrocasnice noi tot albe si complet utilata, s-a pastrat un frigider negru incapator achzitionat deja de catre proprietar la momentul inceperii noului proiect, dar a fost echilibrat vizual cu inca un accent negru in sticla suspendatelor.

Bucătăria în formă de U

Partea cea mai interesanta aici este amenajarea bucatariei in forma “U”, lasand zona de lucru pe zona de capat si a ferestrei, iar pe partea unde a fost gandit inserarea doar turnuri pentru diferite depozitari,  printr-o usa secreta, se intra direct intr-o mica camera tehnica, unde se afla tablou electric, centrala, depozitari diverse si calculatoarele pentru sistemul de supraveghere. Si aici in bucatarie, pe langa placari si fronturi a fost folosit lait motivul benzilor LED incorporate si al oglinzilor.

In baia de la parter (baia oaspetilor), a fost folosită o faianta striata alba, oglinzi si foto tapet italian ultra rezistent la apa din fibra de sticla.

Fototapetul poate fi iluminat de asemenea simplu sau RBG si influenteaza atmosfera in baie, chiar si la un dus care s-ar vrea chromoterapeutic de exemplu. La pardoseala afost turnat direct sapa epoxidica lucioasa de buna calitate, fara imbinari, pentru a evita imaginea unor placi de gresie cu rosturile aferente care nu pot fi mai inguste de 2 mm si deci nu s-a dorit imbinari vizbile fragmentand un spatiu atat de mic. Aceeeasi sapa epoxidica alba a fost repetată si pe casa scarii la trepte si contratrepte. Aici pe scara pardoseala usor cauciucata devine un adevarat show impreuna cu luminile RGB si fototapetul lipit pe peretele de fundal al casei scarii, regasit in gama cu cel din baia oaspetilor (pentru a pastra unitatea casei).

La etaj se regaseau trei dormitoare , o baie. si un hol lung prin care se facea acces la un balcon neutilizat. Cu noile idei, un dormitor mic s-a pastrat in intentia de a deveni camera oaspetilor, la un dormitor s-a anulat usa de acces si a fost facută una noua intre acesta si dormitorul matrimonial, pentru a deservi strict ca dressing walk in si a profita la interior cu depozitare si pe zona usii,

Holul catre balcon a fost aditionat baii pe adancimea comuna si a primit o usa si un perete despartitor fata de restul holului, pentru ca baia sa isi mareasca considerabil spatiul. Acum exista acces direct din baie pe balconul amenajat cu piatra, plante si un rocking chair confortabil.

Dormitorul matrimonial

In dormitorul matrimonial au existat doua grinzi rustice decorative la tavan, care au fost verificate si  regasite ca fiind strict ornamentale, astfel ca au fost inlaturate. Pe pereti si noptiere s-au placat panouri 3D cu efect zig-zag, care sub lumini formeaza un ritm incantator. Chiar si plinta a fost gandită folosind tot aceste panouri, iar usa secreta filo muro de acces in dressingul walk in a fost imbracata in continuare tot in aceste panouri, pentru a face peretele sa para continuu, neintrerupt, amplu. Patul tapitat a fost realizat tot pe comanda 100% dupa proiectul Damei intr-o catifea placuta, pentru o saltea lata de 180 cm. Si aici luminile RGB pot forma atmosfere deosebit de relaxante, iar lustra de sticla aduce un mare plus de eleganta.

Dressingul

Dressingul a fost mobilat la maxim cu bare de umerase, polite si sertare, lasand zona ferestrei si de acces complet libere. In realitate plafonul inclinat al dressingului ajungea la coama acoperisului, astfel ca a fost adus la inaltimea obisnuita cat sa fie mascat in tavan inca o grinda  cu rol structural si sa ramana un acces omenesc la depozitarea superioara a mobilei. Atat in dormitorul matrimonial cat si in dressing, la ferestre s-au dorit perdele si draperii in loc de storurile anterioare, dar formele tavanelor nu permiteau. Ca solutie au fost create scafe cu capac fix superior, care sa permita prinderea perdelelor si draperiilor.

La baia de la etaj , desi cu dimensiuni reduse, s-a profitat de simetria spatiului si s-a montat o cada deosebita insulara in fata unui fototapet pictural rezistent la apa, cu oglinzi in margini si pe tavan care sa dea iluzia unui spatiu mult mai generos, daruind totodata si unicitate baii. A fost  pastrată unitatea in relatia cu baia parter folosind o ceramica cu un alt tip de striatii, si pe jos s-a turnat tot o rasina epoxidica alba spre a evita aceeasi problema a rosturilor aparente. La chiuvetă, depozitarea suspendata mentine un spatiu aerisit lasand pardoseala libera, iar simplitatea din restul baii pune in valoare peretele central de atractie, alaturi de jocul de lumini care se pot alege si aici din telecomanda. Accentele de negru contrasteaza cu alburile generale si scot in evidenta liniile artistice ale interiorului.

Baie oaspeţi

În camera oaspetilor, intr-un dormitor de doar 10 mp, a fost  gandit doar la o canapea extensibila (existenta, achizitionata de catre client anterior), o masuta de cafea si un TV cu comoda suspendata, favorizandu-i dimensiunile reduse cu ajutorul oglinzii si al albului general care inunda camera de lumina naturala.

Camera oaspeţilor

Atentia sta focusata pe zona de TV, unde se intrepatrunde ca intr-o compozitie de linii si pete fundalul peretelui direct cu mobilierul suspendat. Si aici liniile curbe domolesc geometria rigida, pentru a mentine caracterul artistic al intregii amenajari.

In bai s-a optat pentru ceramica de productie italieneasca, fototapetele tot italienesti.

Exceptand canapeaua si masuta de cafea din  camera oaspetilor, masa si scaunele din dining, absolut tot mobilierul si placarile din casa si bai au fost facute integral pe comanda, din PAL, sticla si MDF mat si lucios, cu ajutorul desenelor 3D, a schitelor tehnice 2D si a informatiilor necesare in completare  pentru realizarea lor (alegere culori, materiale, texturi, tapiterii, modele perdele+draperii etc.), lucru care, alaturi de ideile designerului, de provocarile spatiilor si de necesitatile clientului, au dus la o amenajare complet unica, unde confortul atinge cote maxime.