Case internaţionale: modernă contemporană cu elemente tradiţionale

Amplasată pe o parcelă în pantă abruptă în Anglia, înconjurată de pini, în suprafaţă de 700 de metri pătraţi, Treetops este o casă modernă, contemporană, dar care prezintă şi elemente tradiționale. A fost concepută să cuprindă spații de divertisment impresionante și grandioase, creând în același timp un refugiu primitor și primitor pentru proprietarii săi.

Proiectul de arhitectură realizat de biroul de proiectare OB Architecture răspunde topografiei extraordinare a locului, partea din spate formând o serie de terase, jaluzele și balcoane, care se proiectează în vârfurile copacilor.

Proiectul poate reprezenta o bună inspiraţie pentru proprietarii care au un teren în pantă. Stratificarea cotelor adaugă profunzime și animație, în timp ce texturile calde ale cărămizilor și lemnului bogat de iroko care împodobesc fațada permit clădirii să se integreze în fundalul sălbatic.

În interior, spațiile variază de la bucătăria extinsă, zona de luat masa și zona de divertisment, deschideri vitrate largi cu ferestre cu înălțime dublă şi colţuri vitrate care atrag privirea spre priveliștile panoramice ale pădurii, până la saloane confortabile și o cameră de meditație îmbrăcate cu lemn.

Menținerea unei legături cu exteriorul a fost un alt element cheie al proiectului. Spectacolasele volumetrii interioare prezintă un joc elaborat care permite şi diferenţe de nivel la parter, ceea ce sporeşte nivelul de interes. Culoarea predominantă este albul deschis însă  în living şemineul se regăseşte într-un masiv de beton de culoare închisă. În general amenajarea interioară este minimalistă însă se deosebesc fotoliile şi canapelele extrem de comode care imprimă şi intimitate. Foarte modernă este şi baia, distingându-se cada freestanding poziţionată central.

 Dormitoarele de la ultimul etaj, amplasate sub baldachinul plutitor oferă priveliști frumoase. Centrul spa duce direct spre terasa din spate, cu piscină și teren de tenis. Toate finisajele sunt de calitate foarte înaltă.

Material realizat cu sprijinul ArchDaily

Foto: Brett Charles