Maşini de epocă în centrul Bucureştiului

Apariţia unei maşini de epocă pe străzile sau aleile unui oraş face ca multă lume să întoarcă capul şi să o admire. Mai există automobile de acest fel şi în ţara noastră, sunt proprietari care au îngrijit astfel de maşini timp de zeci de ani, le-au dăruit dragoste şi, ca urmare, arată şi acum excepţional, la o vârstă memorabilă. Se fac parade, chiar concursuri cu astfel de maşini. Există şi muzee care prezintă colecţii de astfel de automobile. Binecunoscutul Ion Ţiriac este proprietarul unei colecţii, pe care o expune într-un muzeu care poate fi vizitat. Preţul unei astfel de maşini este foarte mare, mai ales că întreţinerea este foarte costisitoare, nu oricine îşi poate permite.

În ultimul timp apar şi la noi maşini de epocă în circulaţie. Cum timpul se menţine frumos, o plimbare cu o astfel de maşină este de neuitat, mai ales că multe sunt decapotabile. Ele stârnesc deliciul şi trecătorilor, mai ales că şi cei din maşină adoptă de cele mai multe ori o ţinută cu elemente vintage.

Având o alură retro dar foarte elegantă, automobilele erau recunoscute după atenția acordată ingineriei motoarelor precum și pentru modul artistic în care proiectele erau executate. Este evident că putem vorbi despre designul acestora şi despre detaliile de execuţie. Putem da  un exemplu cu celebrele automobile Bugatti.  Tatăl fondatorului firmei producătoare, Carlo Bugatti (1856–1940), a fost un important designer Art Nouveau de mobilă și bijuterii). Şi în mod cert, fiul, Ettore Bugatti, a moştenit talentul de designer şi a creat fantastice modele de maşini.