Noutate absolută: tapetul din fibre de sticlă

Urmare a cooperării dintre firmele Inkiostro Bianco și Mapei a apărut un nou material de finisaj: tapetul din fibre de sticlă.

Tapetul din fibre de sticlă este o țesătură bidirecțională compusă dintr-o suprafață din fibre de sticlă tratată cu un material de rigidizare poliuretanică rezistent la alcalii. Aplicarea materialului necesită o combinație între un adeziv poliuretanic monocomponent pe bază de apă și produsul de finisare FINISH 58W.

Cu o grosime de sub 0,5 cm și o lățime a rolului de 95 cm, această soluție de material este ușor de transportat, ușoară și adaptabilă la suprafețele existente. Prezintă rezistență la tensiuni, agenți de intemperii, abraziune și zgârieturi.

Procesul de instalare necesită pregătirea prealabilă a suprafeței. Aceasta trebuie să fie netedă, uniformă, într-o culoare simplă și uscată.

Noua colecție de tapet are o structură din fibre de sticlă, cunoscută pentru stabilitatea, eficiența și flexibilitatea sa. Cu gama sa de culori, modele, texturi și materiale, integrarea imaginilor de fundal tapetul din fibre de sticlă poate îmbunătăți strategia de design a oricărui spațiu Acest finisaj accentuează pereții, adăugând profunzime unei încăperi, ridicând în același timp estetica și caracterul acesteia.

Folosirea sticlei în designul de interior

Sticla este una dintre cele mai importante descoperiri ale omenirii. Folosită inițial ca unealtă de tăiere, există de aproximativ 75.000 de ani. Cu toate acestea, primele înregistrări despre fabricarea sticlei datează din epocile egipteană și mesopotamiană. De atunci, stăpânirea tehnicii de fabricație s-a dezvoltat în diferite civilizații și ţări până când Revoluția Industrială a popularizat materialul și a permis producerea sa pe scară largă.

În arhitectură, sticla a fost folosită pentru prima dată ca element de etanșare în jurul anului 100 d.Hr.

Fie ca obiect decorativ sau ca element constructiv, sticla este un material versatil cu caracteristici unice. Datorită transparenței sale, lumina poate fi reflectată și gestionată prin reflexii și filtre. Suprafața sa poate fi netedă sau poate primi diferite tratamente, cum este cazul sticlei cu diferite texturi și niveluri de transluciditate. Poate fi folosită ca închideri, în compartimentări, finisaje precum şi la obiecte decorative. Astăzi clădiri întregi sunt realizate din sticlă iar ca exemplu, casa lui Karim Rashim, complet transparentă, este în întregime din…sticlă.

Casa din sticlă a renumitului designer Karim Rashid

Mai jos, câteva diferite moduri de utilizare a sticlei în proiecte de arhitectură interioară.

De ce să alegeți tapetul din fibră de sticlă?

Variind de la forme geometrice inspirate din natură până la forme geometrice contemporane, tapetul din fibră de sticlă transformă ideile abstracte în realitate, adaptându-se atât la designul interior modern, cât și la cel clasic.

Permițând designerilor să regândească spațiile tradiționale, acest material combină versatilitatea cu posibilități estetice infinite, creând tapet potrivite pentru diverse aplicații, fie pentru pereți, pardoseli rezidențiale sau cu trafic intens.

Cu rezistența sa ridicată la intemperii, această colecție este potrivită și pentru personalizarea spațiilor de locuit exterioare și a fațadelor exterioare. Adaugă personalitate teraselor și zonelor de wellness, care nu sunt de obicei zone care includ imagini de fundal. Ele pot fi proiectate pentru a urma aspectul arhitectural al camerei, integrându-se perfect cu elementele spațiului și chiar integrându-se în zona piscinei.

Estetică, impermeabil şi rezistent la umiditate

Depășind granițele materialelor tradiționale, tapetul din fibre de sticlă EQ Dekor integrează durabilitatea, rezistența la umiditate și caracteristicile estetice pentru a atinge noi standarde. Dar cum se poate încorpora această soluție în designul bucătăriilor, băilor și podelelor?

Proprietățile sale impermeabile și rezistența la umiditate îl fac potrivit pentru suprafețe care vin în contact direct sau indirect cu apa sau vaporii de apă. Oferă noi alternative pentru acoperirea suprafețelor interioare și exterioare, creând efecte dinamice în interiorul băii și pereților dușului, de exemplu. Printre alternativele de model, integrarea modelelor florale cu diferite culori, texturi și materiale dă viață spațiilor de baie.

Deasemenea, datorită proprietăților sale de rezistență la foc, încorporarea tapetului din fibre de sticlă introduce o nouă dimensiune a expresiei creative în designul bucătăriei.

Tapetul din fibre de sticlă îmbunătăţeşte ambianţa din orice casă

Adăugând o notă distinctivă, această soluție îmbunătățește ambianţa unei părți integrante a casei: un spațiu comun în care toată lumea se adună. Atunci când se creează bucătării deschise, integrarea imaginilor de fundal personalizabile, cum ar fi amenajările inspirate din natură, nu numai că completează dulapurile și accesoriile de bucătărie, dar se poate, de asemenea, să se armonizeze cu schema generală de culori a spațiului, creând un sentiment de continuitate între bucătărie și sala de mese.