Splendidele case vechi împodobite de Crăciun

Nu am rezistat tentaţiei de a face câteva fotografii vestitei case Miţa Biciclista precum sutelor de tineri, care venind seara când decoraţiilor de Sărbători li se adaugă şi iluminatul, cad în admiraţia clădirii interbelice. Este bine faptul că  se mai descoperă, odată în plus, farmecul caselor vechi care, spre deosebire de cele noi, prezintă (şi) decoraţii la exterior. Deasemenea este bine că o astfel de decoraţie este realizată de profesionişti întrucât un astfel de tratament este pe deplin meritat de o clădire istorică care în plus are în spate o poveste.

Blocul Miţa Biciclista decorat festiv şi cu iluminat arhitectural

Decorul festiv completează de minune decoraţiile de pe faţadă, fiind evident că sunt parte din aceeaşi naraţiune. Este o adevărată bucurie şi te cuprinde o senzaţie de bine când ai în faţă imaginea de basm, feeric luminată, a unei frumoase case vechi, împodobită pentru Sărbătoarea Crăciunului.

Decoraţii festive, casa Miţa Biciclista, imagine în timpul zilei

Bineînţeles că gândul ne duce imediat către ambianţa probabil opulentă a unui elegant interior în care musai să fie un şemineu sau măcar o sobă în care arde un foc de lemne.

Restaurantul Bario, într-o veche casă aristocratică, în decor de sărbătoare

Sunt multe case vechi dar şi noi pentru care decoraţia de sărbătoare devine un şablon, cu Moşul care se caţără pe zid şi un iluminat tip şarpe luminos, fără tradiţionalele becuri.

Cafeneaua Ganesha cu decoraţii festive

În schimb, numeroase restaurante, cafenele, hoteluri sau magazine sunt împodobite cu har, cunoscându-se imediat implicarea unor cunoscători. Căci sunt designeri specializaţi chiar pe aceste tipuri de decor.

Foto: Ion Diamandi