Lux extrem: un apartament decadent pe malul mării  în India

In portofoliul ZZ Architects, birou devenit cunoscut pentru abordarea sa unică a arhitecturii și designului interior, se numără un proiect care iese în evidență: un apartament vast pe malul mării, cu vederi minunate. Acest apartament luxos situat în Walkeshwar, India, are vedere la faimoasa coastă „Colierul Reginei” din Mumbai.

Structura originală a apartamentului nu diferă de anatomia unui bloc de apartamente obișnuit.

Stil eclectic

Studioul ZZ Architects a hotărât să creeze ceva cu adevărat extraordinar atât în ceea ce privește aspectul, cât și finalul, astfel încât să obțînă un rezultat eclectic și excentric. Sunt incluse şi note orientale, păstrându-se astfel specificul local.

Intrând în apartament, ești întâmpinat de o abundență de lumină naturală care se strecoară prin ferestrele reproiectate din podea până în tavan, amplasate pentru a permite o vedere perfectă a coastei încântătoare. A face mai accesibilă vizualizarea nu a prezentat dificultăți. Adevărata provocare, totuși, a fost ca acest apartament să devina mai intim: înălțimile joase ale tavanului și grinzile structurale au fost camuflate astfel încât diviziunile să se simtă fără sudură și, prin urmare, mai naturale.

Design interior

Livingul dezvăluie combinarea diferitelor texturi, culori, țesături și chiar stiluri de design.

Plăcile de podea prezintă modele uimitoare, care sunt apoi contrastate de relieful de deasupra mesei de centru. Canapelele rotunde completează fluiditatea circulară a camerei, iar două dintre acestea, în albastru, oferă un contrast de culoare care face camera să se simtă și mai opulentă.

Sala de mese are aceleași priveliști maiestuoase ca și camera de zi, precum și o piesă de iluminat impunătoare care atârnă peste masa de sufragerie aurie, inspirată din natură, a cărei temă este apoi reluată de o piesă de iluminat. Cea mai remarcabilă parte a acestei camere este o piesa de rezistență de la Maison Valentina. Așezată pe un perete, aceasta servește nu numai ca o piesă funcțională care permite spălarea manuală chiar înainte de cină, ci și ca o piesă extrem de decorativă. Sferele sale negre și aurii se unesc pentru a crea o piesă de design cu adevărat unică și versatilă, care reflectă toată frumusețea din jurul acesteia.

Luând forma unei capsule deschise, bucătăria are gadgeturile de ultimă generație precum și blaturi concentrice curbate. Un arc de insulă din sticlă mată este plasat central.

Combinând din nou perfect texturi și culori divergente, a fost creată o bucătărie complexă și șic, depășind utilizarea sa funcțională.

Nu în ultimul rând, se află grandiosul dormitor matrimonial.

Ca și restul reședinței, această cameră este înconjurată de pereți curbați, pe care firma a decis să-i oglindească prin amplasarea unui pat rotund, ușor înclinat spre fereastră, astfel încât priveliștea să fie pe deplin apreciată chiar și la sfârșitul unei zile lungi..