Eleganţa interioarelor realizate de Simona Tudorachi se datorează nu numai talentului designerului, ci şi perdelelor şi draperiilor marca Sophia care îmbracă aceste case întocmai ca o rochie de seară. Despre importanţa materialelor textile în designul de interior şi despre colaborarea cu Sophia, ne povesteşte Simona în cadrul unui interviu.
Proiecte realizate de designer de interior Simona Tudorachi
Care este experienţa dvs. în designul de interior? Ce v-a determinat să alegeţi designul de interior?
Sunt designer de interior și practic această minunată meserie din 2018. Am pornit pe acest drum din dorința mea de a mă înconjura mereu de lucruri frumoase, de a le armoniza astfel încât să aducă o stare de bine. Astfel că am ales un nume care să mă reprezinte pentru studioul meu de proiectare, Evia, pe cât se simplu pe atât de melodios și plăcut. Mă simt atrasă în mod special de amenajările rezidențiale datorită emoțiilor și bucuriei pe care le simt din partea beneficiarilor. Mă încarc cu fericirea lor și asta este ceea ce caut mereu în proiectele mele: emoția!
Ce loc ocupă materialele textile, în special perdelele şi draperiile, în proiectele dvs?
“Perdelele şi draperiile sunt rochiile de seară ale lumii designului interior”, spunea Kelly Hoppen într-un Masterclass Design. Ce definiție frumoasă! Practic un omagiu adus, deoarece perdelele și draperiile chiar îmbracă ferestrele aducând eleganță și rafinament încăperilor. Fiind întru totul de acord cu afirmaţia lui Kelly Hoppen, folosesc din plin materialele textile în proiectele mele de design interior. La Sophia am găsit o multitudine de materiale pline de farmec, modele unice în România, voaluri, dantele, mătăsuri, catifele, ….dar cel mai important mi se pare modul în care sunt ele lucrate în atelierele proprii de creație și asta mi-a plăcut. Modul în care sunt realizate perdelele, draperiile, storurile romane, pot face totul sau pot strica întreaga amenajare. Din acest motiv mereu apelez la brandul Sophia pentru tot ce ține de decorațiuni textile, pentru că ei înțeleg cu adevărat efectul pe care vreau să-l creez și știu exact cum să îl obțină. De asemenea, îmi place să accesorizez cu perne decorative și cuverturi de pat din același material. Completează foarte frumos decorul și îi oferă personalitate.
Cum alegeţi draperiile şi perdelele pentru un proiect? Care sunt preferinţele dvs. privind materialele textile în amenajările de interior?
Preferatele mele pentru draperii şi perdele sunt materialele uni, în nuanțe calde, neutre, iar aici Sophia oferă o multitudine de colecții gândite în special pentru industria HoReCa, dar foarte potrivite și pentru reședințe private. Mă folosesc și de culori atunci când am nevoie de un acccent de culoare sau în camere pentru copii, dar cel mai mult mă interesează cum se simt, cum arată cusăturile și cum cad pe podea. Aleg țesăturile în funcție de spațiu, de destinația lui, de cât de luminos e, de câtă intimitate este nevoie, de efectul pe care vreau să-l obțin și desigur de buget.
De exemplu, în unele decoruri sunt nevoită să creez efectul de lumina naturală și atunci recomand colecția de perdele Berlin care conține țesături ușor sidefate. Acest efect amplifică lumina naturală și o fac să pătrundă foarte frumos. Desigur că alegerea este făcută în armonie cu culorile și texturile din locuință, însă eu, în calitate de designer, țin foarte mult și la utilitatea practică și încerc tot timpul să ofer soluții cât mai igenioase.
Cum aţi început şi cum apreciaţi colaborarea cu Sophia? Care dintre colecţiile Sophia sunt preferatele dvs.?
Colaborarea cu Sophia a început într-un mod foarte drăguț deoarece am fost atrasă de clădirea în curs de amenajare la momentul respectiv, de pe bulevardul Poitiers pe lângă care treceam aproape zilnic în drum spre casă. Mi-am zis: aici se face ceva drăguț, abia aștept să descopăr cine e! Sper să-mi fie de ajutor în munca mea, fiind foarte aproape. Și așa a și fost. M-am bucurat să aflu că este vorba despre Sophia – se construia noul sediu central și un showroom de mari dimensiuni și de atunci am început o colaborare frumoasă din care deja au rezultat case de poveste, așa cum îmi place mie să spun.
Apreciez foarte mult experiența pe care au în domeniu, îmi inspiră încredere să știu că am alături parteneri de succes care decorează ferestre de 19 ani, deci au o experiență vastă în acest domeniu!
Aţi vorbit despre casele de poveste. Cum ajungeţi la astfel de ambiente, ce ingrediente folosiţi?
Consider că ingredientele unei amenajări de poveste sunt încrederea reciprocă, multă comunicare, o chimie foarte bună la care se adaugă profesionalismul, seriozitatea și mai ales pasiunea cu care designerul își face munca.
Cu ajutorul experienţei dobândite în domeniu, cu entuziasmul caracteristic celor ce iubesc ceea ce fac dar și cu un caracter perfecționist, încerc mereu să găsesc cele mai potrivite soluții pentru un rezultat frumos, funcțional și util, în bugetul propus. Iarăşi voi face apel la o afirmaţie a unui renumit designer de interior (Carolyn Warrender), pe care mi-o asum integral: “Cred că o casă bine concepută este ca o pereche de blugi favorită: o combinație perfectă de confort, practic și aspect frumos. Așa cum ne simțim încrezători când știm că suntem bine îmbrăcați, nu este diferit când vine vorba de modul în care ne vedem casele!”
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă