Reţetă Jambalaya Creola cu pui

Cine nu a visat să ajungă în America? Acum poţi avea un colţisor din America, chiar în bucătăria ta. Încearcă o reţetă rapidă și foarte gustoasă cu aromă americană.

Pentru aceasta săptămână Chef Cristian Marin cristianmarin_(cuisine  Instagram) ne propune o reţetă, jambalaya creolă sau roşie. Este una din cele mai faimoase din statul Louisiana, New Orleans, cu influenţe spaniole.

Ingrediente pentru 4 porţii

600 gr    pulpe de pui dezosate tăiate cuburi mari

100 gr    chorizo tăiat feliuţe .

150 gr    apio cubuleţe

150 gr    ardei gras tricolor tăiat grosier

100 gr    ceapă roşie cubuleţe

150 gr    roşii proaspete tăiate cubuleţe fără pieliţe şi seminţe

100 gr    fasole roşie (conservă)

150 gr  orez cu bob lung

50 gr    unt

3 căni supă de pui

1        frunză de dafin

1        linguriţă de cimbru

1        linguriţă de chimion

1        linguriţă de busuioc uscat

1        linguriţă de sare

1/2      linguriţă de chili

1        legătură de pătrunjel tocat

1        linguriţă de boia dulce afumată

Mod de preparare reţetă

Măcinăm toate condimente în afară de frunza de dafin.

Într-o cratiţă de mărime medie cu fundul dublu, sotăm în unt apio şi ceapa iar după 2 minute adăugăm şi ardeiul gras.

În altă tigaie, prăjim uşor, pe fiecare parte, în puţin ulei, bucăţile de pui asezonate cu o parte din amestecul de condimente.

Peste legumele sotate se adaugă puiul, chorizo, roşiile, fasolea roşie, foaia de dafin, restul din amestecul de condimente, o cană de supă de pui, aducem la clocot şi lăsăm 20 de minute să fiarbă.

Într-o crăticioară mică fierbem orezul în supa de pui, până la consistenţa dorită.

În reţetă originală, orezul se pune la fiert împreună cu puiul. Am ales să îl fierb separat, pentru un altfel de plating.

Pentru o altă ocazie încearcă și răsfață-te cu o altă idee marca Ched Cristian Marin – Fileu de crap cu sparanghel și sfeclă.

 

 

 

 

1 thought on “Reţetă Jambalaya Creola cu pui

Comments are closed.