Stil mediteranean în grădină şi pe terasă cu dale Semmelrock Stein+Design

Mai multe prezentări şi discuţii au fost făcute privind casele în stil mediteranean iar mulţi români îşi doresc o astfel de casă. Grădinile acestora prezintă şi ele anumite caracteristici şi este important ca stilul să fie unitar, adică privind aspectul casei, interiorul dar şi amenajarea de exterior.

Casele mediteraneene

Materialele naturale, o atmosferă relaxată, deschiderile şi terasele largi, abundenţa de plante şi flori, uneori piscine, culorile, în care energia culorilor solare este echilibrată de albastrul marin, cam acestea ar fi caracteristicile generale. La construcţie se folosesc materialele naturale, în primul rând piatra, dar şi lemnul, argila, varul, în diferite combinaţii. În proiectele arhitecturale remarcabile, stilul mediteranean își face simțită prezența atât în locuință, cât și în grădină, curte, terasă sau verandă.

Grădina poate fi transformată într-o extensie a casei ca living în aer liber. Cu un mobilier exterior simplu poate deveni un spațiu minunat pentru oaspeți sau doar pentru relaxare și citirea unei cărți. Amenajarea de exterior, a grădinii şi a curţii este deosebit de importantă şi aici se regăsesc caracteristicile expuse, atât ca şi materiale de construcţie cât şi ca design. Dacă nu este necesar mult mobilier, în schimb vegetaţia, florile, aleile şi alte amenajări de exterior având la bază piatra şi lemnul sunt esenţiale pentru a imprima o ambianţă mediteraneană.  Ca paletă de culori se folosesc cele calde de galben, portocaliu, maro deschis și albastru deschis la interior.

Aleil şi pavaje cu produse Semmelrock Stein+Design

Semmelrock Stein+ Design oferă o gamă extrem de largă de soluţii pentru diverse stiluri încât se poate alege cea care se potriveşte cu stilul casei precum şi cu personalitatea proprietarului. Astfel sunt propuse şi soluţii  pentru stilul mediteranean precum şi care combină diverse tendinţe.

Pentru cei care preferă soluțiile arhitecturale în care este prezent lemnul, portofoliul Semmelrock oferă diverse soluții de pavaj și dale având suprafața cu aspect de lemn, utilizând Traversele Bradstone cu aspect de lemn, pașii de grădină Bradstone Bucată de copac sau dalele Nordic Maritime cu structură erodată și textură naturală de lemn măcinat de apă.

Amplasarea unui cerc de Bradstone Old Town calcar în combinaţie cu dale Bradstone OldTown gresie generază un spaţiu de destinaţie pentru locul unde se bea cafeaua sau se citeşte o carte.

Aspectul de marmură tăiată drept și granulaţia foarte fină de suprafață fac din fiecare piatră din familia Umbriano un unicat, în materie de design exterior. Formele clare și simple, materiile prime utilizate, unicitatea fiecărei pietre, conferă un caracter exclusivist întregii game de dale și pavaje a acestei familii. Produsele sunt adecvate pentru terase, alei din grădină şi din jurul casei, căi de acces, curţi interioare.

Noua formă combi a pavajului Umbriano permite existenţa a 3 formate, care, combinate în suprafață, asigură un aspect unic și creează efecte cu totul deosebite. Produsul este disponibil în patru culori: bej brun marmorat, granit bej marmorat, gri antracit marmorat și gri deschis marmorat care oferă senzații vizuale ce rup monotonia, aliniindu-se celor mai recente trenduri de design peisagistic.

Stilul mediteranean poate fi adus în prim plan de dalele Suprema. Suprafața structurată, formatele combinate și marginile ondulate aduc soluții noi în amenajarea creativă. Jocul discret de culori de pe suprafața pietrelor oferă o strălucire aparte.

Grosimea de 6cm permite și pavarea zonelor de acces auto oferind un plus în amenajarea unitară a grădinii.

Pavajul Rettango se utilizeaza la terase, alei, căi de acces, locuri de parcare, spaţii în faţa casei, pasaje, curţi interioare, zone pietonale şi trotuare. Pavajul Punto prezintă îmbinări circulare și dimensiuni mari destinate spațiului verde, caracteristici ce îl fac ideal pentru grădinile caselor în stil mediteranean.

Pavajele La Linia se pot asimila cu ușurință stilului clasic, prin eleganţa și rafinamentul formelor și culorilor disponibile. În acelaşi timp, liniile neregulate, asemenea pietrei naturale și cromatica atractivă sunt caracteristicile care diferenţiază pavajul Appia Antica antichizat, conferind acestei game un aspect deosebit prin îmbinarea ingenioasă a tradiţiei mediteraneene cu tendinţele moderne.

Frumusețe naturală permanentă

Pavajele Penter reprezintă produse cu un caracter deosebit ce se maturizează odată cu vârsta și devin tot mai frumoase. Despre acest pavaj se spune că este designerul spaţiilor mediteraneene în aer liber. Datorită montajului simplu și a varietății de punere în operă, pavajele Penter reprezintă expresia unui design natural și durabil pentru orice spațiu în aer liber – public sau privat. Produsele Penter au suprafață rugoasă şi cea mai ridicată clasă de aderență ce depășește valorile impuse cu 45 de procente. Este recomandat în special pentru terase, alei, scări de grădină și curți de interior.

Nuanţele alese pentru produsele Penter sunt în relaţie direct cu stilul mediteranean De exemplu, puteți aduce un plus de armonie terasei tale amenajând-o cu pavaj Penter Rugen în culoarea galben nuanțat. Pentru un aspect exclusivist poți opta pentru amenajarea terasei cu Penter Titan. Cromatica atractivă este caracteristica ce diferențiază Penter Titan, conferind amenăjării senzații vizuale ce rup monotonia specifică teraselor clasice. Specialiștii Semmelrock recomandă Penter Rot a cărui suprafață accentuează rezistența în timp a produsului asigurând funcționalitate optimă și standarde estetice ridicate.

Semmelrock Stein+Design şi-a extins portofoliul de produse prin lansarea unui nou pavaj ecologic, Punto. Acesta prezintă îmbinări circulare și dimensiuni mari destinate spațiului verde, caracteristici ce se potrivesc perfect cu stilul mediteranean

Pietre decorative Thasos

Pietrișul decorativ Thasos adaugă luminozitate, dinamică specială și strălucire oricărei grădini, imprimând în acelaşi timp un aspect mediteranean specific insulelor stâncoase greceşti. Alături de borduri oferă un finisaj deosebit designului ales.