Project: 152 Noble Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.

Maximizarea spaţiului şi tonuri macarons la renovarea unei case mici din New York

Casa din Greenpoint Brownstone Brooklyn având formă ciudată, amprentă și teren mici, prezenta însă detalii frumoase. Aceste erau mai accentuate în cazul podelei uşilor cu tăblii și scărilor din lemn masiv. Finisajele și accesoriile datau însă din anii ‘60, iar interiorul fusese împărțit în multe camere mici.

Clienții, o familie cu doi copii, au dorit să creeze un triplex peste o grădină închiriată, care să maximizeze spațiul deschis precum și lumina, cu accente de detalii și modele colorate.

Proiectul de renovare

În acest sens au căutat o firmă care să se ocupe de designul de interior în concordanţă cu ideile lor proprii. În cele din urmă au apelat la biroul de arhitectură BAAO condus de Alexandra Barker, atraşi de designul inventiv și inteligent pe care acesta îl propunea, o combinaţie de stil clasic cu elemente de design contemporane. Firma realizase mai multe proiecte care acopereau o varietate de tipologii, de la arhitectură la interioare și peisaj pentru case de oraș, dezvoltări rezidențiale, reședințe private, interioare, în zona New York.

Pentru a încadra o cameră de toaleta în zona salonului, aceasta a fost creata ca un compartiment separat sub scara, iar chiuveta din beton în stil industrial a fost vopsită într-o nuanţă de verde închis devenind un punct focal pe hol. O deschidere arcuită deasupra chiuvetei deschide o vedere incitantă spre bucătărie.

Design interior

Scara existentă din lemn masiv, elegantă şi curbată a fost păstrată, iar coloanele au fost vopsite în nuanţe pure de alb într-un frumos contrast cu balustrada din lemn în nuanţe închise.

Sufrageria din salon a fost păstrată în forma sa inițială, iar mulajul (decoraţiile) tavanului, stilul fereastrelor şi uşilor precum și mantaua șemineului au fost dezafectate și refinisate. Aplicele oferă acum o frumoasă lumină ambientală. Un colţ intim, însoţit de o operă de artă şi o mică bibliotecă încastrată şi putând fi folosit şi ca post de lucru, se regăseşte adosit în cadrul holului de la parter.

Pentru bucătăria în formă de L a fost folosită o țiglă verde strălucitoare, cu un model  în formă de pichet şi cu rafturi deschise de stejar alb. Mobilierul este deasemenea în nuanţe deschise. O ușă duce la o nouă punte cu vedere la grădină.

În dormitorul din față de la etajul doi, un birou și un scaun, precum și rafturile încorporate, oferă un spațiu de lucru de acasă cu vedere la stradă.

O baie completă cu plăci ceramice albastru-verde se potriveşte perfect cu tapetul. Etajul superior este reprezentat de un apartament principal cu tavane înalte și un luminator sculptural în hol. Pereții dormitorului sunt vopsiți într-o nuanţă pastelată în tonuri deschise bleu- verde. Pentru finisaje, în cadrul întregului proiect de renovare s-au folosit vopsele Benjamin&Moore, în tonuri blânde pastelate, stil macarons.

Baia principală cu lucarnă are o cadă modernă în formă de ou, cu suprafață solidă, finisajele fiind tapet special rezistent la umezeală și mozaic ceramic în modele hexagonale în zona duşului.

Un perete de rafturi, de fapt o vitrină, se găseşte pe toată suprafaţa peretelui de la etaj. Este iluminat de pandantive şi încorporează o scară de bibliotecă care funcționează ca acces pe acoperiș.

Bucătăria de vară din grădină are un spătar din gresie. Podeaua băii este finisată cu plăci de faianţă precum şi gresie la pardoseală.

Material realizat cu sprijinul V2COM