Casă din lemn stil farmhause modern la Piatra Neamţ

Familia cu doi copii de la Piatra Neamţ a achiziţionat o casă prefabricată din lemn tip Honka de la SanducuLoG din Marea Britanie.

Montajul casei s-a făcut pe un teren situat în apropierea oraşului, într-o frumoasă zonă, dimensiunile parcelei permiţând relizarea unei terase generoase tip pridvor precum şi a unei grădini adiacente casei. Aşa cum sunt concepute casele tip Honka, montajul s-a realizat repede.

Organizare şi stil

Având o suprafaţă locuibilă de 250 metri pătraţi, casa prezintă o organizare clasică.

La parter se află un open-space ce include livingul, biroul, diningul, bucătăria si baia de serviciu, scara interioară conducând la etajul-mansardă către dormitoare (matrimonial şi camerele pentru cei doi copii) şi cele două băi.

Proiectul de amenajare

Pentru amenajarea interiorului, chiar constructorul le-a recomandat noilor proprietari să apeleze la serviciile designerului de interior Ana Grigorescu care conduce firma de proiectare Ana Grigorescu Design Studio. Orientarea către acest birou a fost făcută deoarece designerul făcuse studii de specialitate de arhitectură în Ţara Galilor unde există multe case tip farmhouse, acest stil cu care designerul este familiarizat potrivindu-se foarte bine cu casele din lemn, cum era cazul de faţă. Mai mult decât atât, proprietarii deja aleseseră pentru dotarea casei o hotă care fusese personalizată în stil rustic clasic astfel încât propunerea Anei pentru amenajarea de interior a fost evident către un stil cu accente rustice.

Întrucât tinerii proprietari şi-au manifestat interesul către o amenajare modernă, s-a convenit în final către un stil farmhause modern prin care elementele tradiţionale să fie adaptate modernului.

Design interior

Întreaga ambianţă este degajată, fapt înlesnit de deschiderile vitrate mari care lasă lumina naturală să pătrundă din abundenţă la interior. În plus, este oferită o privelişte frumoasă către natura înconjurătoare.

Mobilierul din MDF şi PAL este vopsit în alb si gri, ceea ce contribuie deasemenea ambianţei relaxante. Un şemineu metalic pe lemne în living aduce cu sine un aer clasic şi o senzaţie de bunăstare.

O notă de glam este dată de candelabrul clasic din living care subliniază şi înălţimea generoasă.

Paleta de culori foloseşte multe nuanţe de pământ. Contrastele cu albul mobilierului şi zugrăveala pereţilor sunt datorate de suprafeţele din lemn şi folosirea cărămizii aparente. Ferestrele şi uşile prezintă un ancadrament ingenios de culoare neagră. Scara din lemn laminat are o spectaculozitate aparte, sporită pe timpul nopţii de luminile LED de pe fiecare treaptă.

În camerele copiilor apar nuanţe vesele de roz şi verde iar paturile copiilor sunt suprapuse şi din lemn, cel de deasupra fiind protejat cu o plasă.

În zona de birou se distinge o ingenioasă bibliotecă având ca formă ludică de copac, cărţile fiind plasate pe crengile acestuia.

Este de remarcat şi finisajul băilor, unde este folosit un joc de plăci ceramice colorate având forme hexagonale şi combinând nuanţele regăsite în camerele copiilor.