În întâmpinarea Paştelui, realizaţi o curăţenie eco

Este bine ca perioada următoare să fie dedicată curăţeniei de primăvară, care este una generală pentru întreaga casă.

Începeţi curăţenia cu exteriorul

Odată cu Sărbătorile Pascale, casa trebuie să fie imaculată. Recomandarea specialiştilor este să începeţi cu exteriorul (curtea, grădina, ferestrele) şi să continuaţi la interior.

Amenajarea grădinii şi curăţenia ei este deosebit de importantă iar acum este în continuare timpul plantării florilor de primăvară. De Paşte acestea vor fi în floare.

Pe lângă prepararea rețetelor tradiționale de Paște și achiziționarea unei lungi liste de cadouri pentru cei dragi, curățenia generală în preajma sărbătorilor este și ea un obicei des practicat, mai ales dacă la masa de Paște ne așteptăm să avem numeroși invitați.

La interior

Însă nu doar aceste activități pot fi o provocare, ci și igienizarea locuințe, înainte precum şi după plecarea musafirilor, mai ales dacă au petrecut mai multe zile în compania noastră sau dacă am avut in vizită mai mulți invitați decât ne așteptam.

La interior atenţia trebuie îndreptată către fiecare suprafaţă (parchet, plăci ceramice, geamuri, oglinzi,metal, etc.) întrucât acestea necesită soluţii diferite. Deasemenea îndepărtarea prafului este o operaţiune deosebit de importantă deoarece astfel se asigură un aer bun în casă condiţie pentru o atmosferă proaspătă, aşa cum dorim primăvara şi în special de sărbători.

Unul dintre cele mai importante dispozitive care ne pot ajuta semnificativ în acest sens este un aspirator performant. Este bine ca acesta să integreaze tehnologii inovatoare, să aibă accesorii variate și o autonomie mare. Noi vă recomandăm un aspirator vertical cu cât mai multe funcţii inteligente şi care se poate transforma uşor într-unul de mână.

 Pe cont propriu sau cu firmă specializată?

Timpul este foarte important pentru fiecare dintre noi iar dacă veţi face curăţenia pe cont propriu, operațiunea ar putea dura chiar și o săptămână. În schimb, dacă solicitați serviciile unei firme specializate în curățenie, timpul se poate reduce la o zi dar desigur vor fi şi costuri pe măsură.

Cum alegem detergentul

Pentru multe din operaţiile dedicate curăţeniei folosim detergenţi iar pentru ca aceştia să fie eficienţi au în componenţă şi produse chimice. Trebuie ştiut însă că nu toate produsele cu componenţi chimici sunt  nocive cum este posibil şi invers, produse exclusiv organice pot fi dăunătoare.

Problema care se pune este deci ce soluţii putem să alegem astfel încât să realizăm o curăţenie ecologică a casei, ce criterii să folosim pentru alegerea detergenţilor. Astfel este bine să alegeţi un detergent care realizează curăţarea pratic a tuturor suprafeţelor care se regăsesc într-o casă: ştergerea geamurilor, vitrinelor, suprafeţelor din lemn, plastic, ceramică, PVC, piele, precum şi îndepărtarea cu uşurinţă a amprentelor digitale, petele de funingine, urmelor de grăsimi, etc.  Nu mai puţin important este ca detergentul ales să  nu conţină amoniac sau substanţe alergene, să fie plăcut parfumat. Folosirea unui singur detergent  va reprezenta desigur o economie de substanţă folosită şi mai puţine recipiente din plastic. Idealul este ca detergentul să aibă nu numai multiple aplicaţii ci să fie superconcentrat, astfel încât un singur flacon să fie folosit un timp îndelungat.

O economie suplimentară de apă se poate realiza deasemenea  dacă suprafaţa pe care a fost aplicat detergentul nu necesită clătire.

Să nu uităm că pentru a realiza o curăţenie ecologică putem să apelăm la metodele tradiţionale care au la bază soluţii naturale.