Înlăturaţi iarba uscată şi distrugeţi buruienile şi paturile de flori din gazon

Înlăturaţi iarba uscată şi distrugeţi buruienile şi paturile de flori din gazon

Cum vă pregătiţi grădina în această primăvară  

Sfaturi practice pentru a vă pregăti grădina pentru primăvară, de la curățarea resturilor și tăierea arbuștilor până la testarea nivelului pH-ului solului și plantarea de flori noi.

Primăvara este un sezon de reînnoire și creștere, ceea ce îl face momentul perfect pentru a vă pregăti grădina pentru lunile mai calde care urmează. Cu o planificare și o pregătire atentă, puteţi transforma spațiul exterior într-o oază frumoasă.

Iată câteva sfaturi practice pentru a vă pregăti grădina pentru primăvară, de la curățarea resturilor și tăierea arbuștilor până la testarea nivelului pH-ului solului și plantarea de flori noi. Indiferent dacă sunteți un grădinar experimentat sau abia la început, aceste sfaturi vă vor ajuta să creați un spațiu în aer liber frumos, o grădină înfloritoare de care vă puteți bucura pe tot parcursul sezonului.

1.Cunoaşte prognoza vremii. Acum trei săptămâni erau 20 de grade și eram gata să ieşim în curte și să lucrăm. Dar pur și simplu era prea devreme și probabil că va veni un îngheț. Cam aşa s-a şi întâmplat. Chiar dacă nu şi în Capitală. Dar şi aici vremea a fost rece şi durează de ceva timp când nu mai sunt zile însorite. În schimb, sunt nori, plouă des şi e umezeală. Dar după vreme urâtă nu poate veni decât una bună.

Munca în aer liber poate fi o muncă grea, așa că asigurați-vă că nu trebuie să lucrați mai mult. Este necesar să cunoașteți momentul în care vremea din zona dvs. este de obicei trecută de înghețul final.

 2 Înlăturaţi iarba uscată. Când iarba este uscată, înlăturaţi pe cea  moartă rămasă din iarnă. Acest lucru va ajuta gazonul să rămână sănătos prin îndepărtarea resturilor și a ierbii moarte care cauzează boli și aduce dăunătorii. Vă ajută deasemenea să tăiați gazonul scurt..

3. Distrugeţi buruienile din gazon şi paturile de flori Aveți grijă la animalele dvs. de companie și la copiii atunci când întindeți un ierbicid care ar putea fi dăunător pentru ei. Un sfat rapid este să alegeți un ierbicid care să nu omoare iarba. Acest lucru vă va reduce timpul de așteptare pentru a face următorii pași, dar aveţi grijă să urmați instrucțiunile de pe sticla de ierbicid.

4. Aerați gazonul. Acest lucru oferă gazonului spațiu de respirație pentru nutrienți. Vremea de iarnă poate tinde să împacheteze gazonul, astfel încât aerisirea permite semințelor și nutrienților să pătrundă în sol. Dacă aveți un gazon mic, o puteți face manual, dar pentru suprafeţe mai mari puteți închiria cu ușurință un mic tractor pentru o după-amiază.

5. Testați solul și fertilizați în consecință.  Dacă vreţi un gazon „dulce” precum vecinii dvs., trebuie să testaţi solul și să adăugaţi nutrienții de care are nevoie. Încercați să evitați să faceți acest lucru chiar înainte de o ploaie puternică, deoarece aceasta poate spăla totul în grădină și să reluaţi munca grea.

Fresh seedlings of marrow (zucchini ) “Wanda” are growing in carton containers indoors at early spring. Preparing to replant in a greenhouse.

6. Însămânţaţi şi udați bine gazonul. Supraînsămânțarea va umple golurile și va oferi acel aspect gros de gazon. Este de sperat ca ploile din aprilie să ajute la udare.

Sfat important: supraînsămânțarea este diferită de însămânțarea unui gazon nou. Semănarea unui gazon nou trebuie să se facă în toamnă.

7. Tundeți plantele perene și arbuștii care încep să înflorească și să crească.  Există ghiduri despre când și cum să tăiați.

8. Mulcii ajută la păstrarea umidităţii când udați grădina toată primăvara și vara.

9. Plantați plante anuale sau  potrivite pentru sezon. Cel mai bine este să faceţi cea mai mare parte a plantării peisajului în toamnă, dar există o mulțime de plante pe care le puteţi planta acum. Nu așteptați prea mult. Plantarea în vara fierbinte va îngreuna planta să prindă rădăcini. Va trebui să udați mult mai mult grădina decât o veți face la temperaturile mai reci de primăvară. Este  bine să faceţi cercetări despre ce este bine de plantat și unde, așa că făceţi-vă timp și puneţi întrebări la pepiniera de plante şi chiar la florării.

10. Amenajaţi diverse locuri. Vremea de primăvară nu este încă prea caldă și dacă puteți găsi ceva timp între ploi, pregătirea unor locuri/zone în grădină pentru a fi folosite în vremea de vară poate fi un proiect distractiv în primăvară. Este distractiv şi sănătos să fiţi pe afară pe măsură ce vremea se încălzește, așa că distraţi-vă şi pregătiţi curtea!

foto: Unsplash