Colecţia Vatican, o nouă propunere Sophia pentru pentru perdele şi draperii

Colecţia Vatican, o nouă propunere Sophia pentru pentru perdele şi draperii

Ce perdele şi draperii recomandă designerii Sophia în luna mai

Sfatul specialistului: Designer Florentina Agape

Se ştie că primăvara este sezonul optim pentru renovări. Este un moment propice pentru a da un refresh în locuinţe dar şi în alte spaţii, cum sunt cele de birouri sau din domeniul HORECA. Desigur, proiectele au început mai devreme dar este posibil ca pentru multe să rămână de aplicat amprenta finală care este dată de perdele şi draperii.

Amenajare modernă cu perdele şi draperii colecţia Pisa

Pentru cine este în acest stadiu al amenajării, ne-am adresat unui specialist, designer de interior la Sophia, expert în materiale textile şi decorarea ferestrelor:  Florentina Agape.

Florentina Agape, designer Sophia

Florentina ne-a oferit cele mai indicate soluţii care pot fi alese în funcţie de stilul deja ales pentru decor precum şi culorile care se potrivesc cel mai bine. Aceste soluţii se regăsesc în toate showroom-urile Sophia.

Amenajare în stil modern cu perdele şi draperii Sophia

În general, în amenajările de primăvară sunt recomandate ţesăturile naturale şi nuanţele pastelate. Între acestea, la modă pentru living este turcoazul, iar pentru dormitoare, în special cele ale domnişoarelor, foarte apreciat este rozul pudrat şi verdele oliv, eventual asortat cu roz. O opţiune de luat în considerare pot fi şi nuanţele neutre.

Colecţia Vatican, propunerea optimă pentru amenajările în stil clasic

În cazul unei amenajări în stil clasic, propunerea Florentinei este colecţia Vatican, o ţesătură jacard brodată iar în ce privește culorile se poate merge pe combinaţii de negru/bleumarin  cu auriu (elegantă şi sobră), bej cu bronz (recomandată), sau verde pastel cu bej.

Colecţia Valles, recomandarea pentru amenajările în stil boho

Pentru o amenajare în stil boho, recomandarea merge spre ţesături fluide din materiale naturale (bumbac şi in) cu accesorii aplicate, precum dantelă, în culori neutre (gri şI bej). Colecţia Valles este cea care întruneşte cel mai mult aceste condiţii.

Colecţia Monte Viso tip catifea printată

În cazul amenajărilor moderne, o propunere excelentă este cea oferită de colecţia Monte Viso tip catifea printată în culori excentrice: cărămiziu, oranj, albastru electric, violet. Chiar dacă aspectul de marmură este folosit în special în decorurile clasice, designerii Sophia au gândit și creat această colecție într-o notă modernă oferită de inserțiile metalice și culorile vibrante.

Ţesături jacard Sophia

O cerere în creştere este și pentru modelele uni, de ţesături jacard mai subţiri.