Familia mamă şi fiică şi-a achiziţionat o casa tip vilă – parter şi etaj, de la un dezvoltator imobiliar în Pantelimon. Suprafaţa locuibilă era de 120 metri pătraţi pe palier iar parcela de teren măsura 700 metri pătraţi, ceea ce permitea amenajarea unei grădini de mărime apreciabilă.
La cumpărare stadiul construcţiei era la roşu, fiind necesare realizarea tuturor finisajelor, decorului interior precum şi amenajarea grădinii. Proprietarii aveau cerinţe ridicate şi deja o idee asupra imaginii finale a casei. În această situaţie au apelat la un specialist cu mare experienţă în astfel de lucrări de amploare care implicau şantiere de construcţie şi în plus care să realizeze un decor scenografic aşa cum îşi imaginau proprietarii.
Designerul recomandat a fost Maria Dulhan care a realizat atât finisajele şi decorul de interior cât şi amenajarea grădinii. În plus, a propus numeroase soluţii care s-au potrivit perfect cu dorinţele proprietarilor. O adevărată chimie s-a realizat cu designerul, astfel încât la finalizarea proiectului, proprietarii au exclamat: “Aceasta este casa pe care am visat-o!”
Interior luminos, lumini ambientale, opere de artă
Casa prezintă deschideri vitrate largi, ceea ce permite un aport important de lumină naturală. Designerul a continuat această idee, pereţii fiind zugrăviţi cu o vopsea albă. În plus a apelat din plin la luminile ambientale care, în asociaţie cu piesele elegante, produc o scenografie cozy şi modernă în acelaşi timp. Prin jocul scafelor din tavan şi stâlpii de rezistenţă, arhitectura interioară întăreşte ambianţa şi aduce un plus de spectaculozitate.
Paleta de culori este deosebit de interesantă, fiind exprimată prin variate nuanţe de pământ şi neutre (bejuri) în tonuri delicate care se regăsesc la parchet, covoare, tapiţerii (absolut splendidă culoarea canapelei), draperii. Acestea din urmă sunt iuni (foarte la modă), mai închise la culoare, ceea ce imprimă o notă mai sobră dar elegantă. Deasemenea, un glam suplimentar este dat de accentele aurii ale mobilierului (picioarele meselor) şi oglinzilor (folosite cu precădere) precum şi de unele piese lucioase negru abanos sau alb. Planul culorilor este completat de accentele oferite de pernuţele decorative.
Aşa cum ne-a obişnuit designerul, din décor nu puteau lipsi decoraţiunile şi operele de artă. Tablourile, realizate de Amalia Dulhan, sunt concepute special pentru interiorul casei, în aceleaşi nuanţe care se regăsesc la interior. O statuetă cu o siluetă mlădioasă, inspirată din cultura africană, atrage în mod deosebit atenţia.
Deasemenea sunt de menţionat şi alte elemente. În primul rând scara Superfaber cu lumini, televizorul suspendat şi lămpile autentice. Între acestea remarcăm pe cea din lemn de cireş japonez achiziţionată de la Doraly. Maria Dulhan are această capacitate de a “ochi” dintr-o grămadă de obiecte banale, câte unul special, uneori o adevărată opera de artă.
Băile sunt adevărate sanctuare, decorul fiind de tip marmură, redat prin plăcile de fibră de sticlă IMOROM de mari dimensiuni (120/280 mm).
Grădina
Plasată în spatele casei, accesul la grădină se face prin terasă, un loc perfect de a savura o cafea sau de a servi micul dejun, mai cu seamă că se oferă o intimitate maximă.
Dacă dezvoltatorul a imaginat grădina ca o simplă peluză, au fost adăugate grupuri vegetale, plante decorative tip arbust şi arbori, între care mestecenii sunt preferaţii designerului. Se regăsesc deasemenea elemente florale, inclusiv în zona de balcoane, în care predomină muşcatele roz şi albe. Plante decorative se regăsescşi şa interior. Aşa cum ne-a declarat designerul, acesta a apelat inclusiv la plante artificiale de bună calitate. Acestea sunt expuse şi la marile târguri internaţionale, unde se poate observa un progres enorm, fiind foarte dificil de a se deosebi o plantă sau o floare naturală de una artificială, acestea din urmă prezentând chiar şi miros adecvat.
Furnizori
Cele mai multe elemente de decor, inclusiv piese de mobilier şi covoarele, sunt de la MOBEXPERT. Alte piese de mobilier sunt de la INTERMOBILI (Turcia) iar decoraţiuni de la Ethan Allien, în timp ce perdelele şi draperiile sunt de la Art Interior.
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă