Vremea foarte călduroasă cu mult soare din acest an a făcut ca cei care se bucură de o piscină acasă să profite din plin de aceasta. Dacă în anii precedenţi piscina exterioară putea fi folosită doar trei luni, maxim trei luni şi jumătate din an, în condiţiile în care tendinţa de încălzire se menţine piscina va putea fi folosită cu o lună în plus pe an şi chiar mai mult, ceea ce face ca o investiţie într-o piscină să fie mult mai profitabilă. Aşa s-a întâmplat şi în cazul casei de la Timişoara care, nu numai că se bucură de o piscină de dimensiuni apreciabile dar şi de amenajări de calitate atât la exterior (grădina) cât şi la interior. În plus, un atu foarte important al proprietăţii este dat de stilul unitar al amenajării.
Casa este cu etaj – 150 de metri pătraţi pe nivel, iar acoperişul cu ţigle ceramice de tip olan, arcadele, terasele mari care prelungesc interiorul spre exterior, grădina cu peluză şi arbuşti din curtea generoasă de 3000 de metri pătraţi, deschiderile largi spre exterior, amenajarea relaxantă şi primitoare a interiorului, denotă fără îndoială un stil mediteranean. Partea de arhitectură a fost realizată de Arhitectim din Timişoara, în timp ce de faţadă şi amenajare interioară s-a ocupat designer Corina Săftescu de la Cass-Design care a reuşit o integrare perfectă a interiorului în mediul exterior printr-o amenajare în stil contemporan care oferă un sentiment de relaxare şi căldură. Arhitectura de interior prezintă spaţii mari, generoase de înălţime mare, tavanul cu grinzi de beton care realizează o casetare largă. Balustrada discretă imprimă scării interioare un aer de eleganţă fină.
La parter găsim un open space format din living şi dining, cu deschidere către terasă şi care oferă o privelişte splendidă către piscină şi grădină.
Pereţii albi, canapeaua, fotoliile şi draperiile în tonuri neutre imprimă un sentiment de calm, în timp ce colţarul şi şemineul aduc un plus de eleganţă. Accentele de culoare sunt date de nuanţele de albastru ale tapiţeriei fotoliilor şi scaunelor de la masa de dining. Aceasta este de 8 persoane fiind extensibilă la 300cm şi putând servi astfel 12 persoane.
Bucătăria este despărţită de open-space prin intermediul unui glaswand. Ideea este interesantă, deoarece prin deschiderea glaswandului se poate realiza o continuare a spaţiului iar atunci când se găteşte glaswandul se poate închide.
Mobilierul alb din bucătărie continua amenajarea din restul parterului. Deosebim aici şi o măsuţă rabatabilă, folosită probabil pentru micul dejun precum şi o băncuţă la geam.
Dormitorul matrimonial, deasemenea elegant şi aerisit este şi el cu băncuţă la geam. Sunt folosite ca accent nuanţe fine de roz pulbere.
Camera copilului denotă linişte, ca materiale fiind folosite metalul şi lemnul. În acest caz accentele sunt de albastru prăfuit.
Finisaje şi accesorii de calitate întâlnim şi în baie, unde se remarcă o cadă spectaculoasă cu formă ovală.
Mobilierul este de la Rovere Timişoara, şi făcut pe comandă la Class Office Timişoara iar gresia şi faianţa sunt de la Tempini Timişoara.
Foto: Sorin Săftescu (Cass – Design)
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă