OAR Bucureşti lansează ediţia a XVIII-a Anuala de Arhitectură

Filiala București a Ordinului Arhitecților din România lansează ediția a XVIII-a Anuala de Arhitectură București. Din luna iulie încep înscrierile de proiecte care vor participa la concurul Anuala 2020.

Anul 2020, afectat de COVID19, devine o perioadă de investigare, regândire și redefinire a multor din obișnuințele noastre spațial-urbane. În acest sens, cei doi curatori danezi ai Anualei, Marc Jay și Kristoffer Lindhart Weiss propun o tema de dezbatere internațională: “Never waste a good crisis”, prin care se va discuta cum diferitele orașe europene fac față acestei perioade, ce schimbări pot apărea și cum putem transforma creativ situațiile de criză.

În cadrul acestei teme, grupul Zeppelin propune un proiect practic. Acesta va fi legat de distanță socială, educație, și deschiderea școlilor în perioada de toamnă.

Evenimente şi concurs de proiecte de arhitectură

Din această lună vor începe seriile de evenimente dedicate – forumuri, dezbateri, expoziții, workshop-uri . Din luna iulie vor putea fi înscrise proiectele care vor participa la actuala ediție a Anualei. Jurizarea proiectelor va avea loc în octombrie, câștigatorii urmând a fi anuntați pe 15 octombrie 2020 în cadrul unei Gale. Întregul eveniment se va încheia în luna decembrie.

Competiția de proiecte, Anuala de Arhitectură 2020, prin juriile internationale, va premia cele mai bune proiecte realizate în capitala, cele mai bune proiecte de portofoliu ale arhitectilor bucuresteni. Deasemenea va iniția și un premiu nou orientat către mediul de arhitectură și antreprenoriat internațional. Anuala va premia întreaga echipă ce implementează un bun proiect de arhitectură: arhitect, client, antreprenor, project manager, inginer, constructor.

Categoriile sunt:

Proiecte de arhitectură

Design interior

Cercetare în arhitectură

Proiecte de portofoliu

În cadrul programelor Anualei vor fi dezvoltate câteva acțiuni cu totul noi. Între acestea, Forumul Internațional Arhitect Antreprenor, Programul Profesional Glosarul de Termeni din Legislația de Construcții și Proiectare, Programul de dezbateri Raportul pentru București 2020, Manifestul pentru Design Inclusiv și Ghidul de Accesibilizare Urbană.

Prin programul “Explore Bucharest”, Anuala va dezvolta tururi de arhitectură contemporană în Capitală. Scopul este de a încuraja și a scoate în evidență eforturile contemporane ale arhitecților bucureșteni. Acest program va fi realizat împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, precum și cu Uniunea Arhitecților din România.