Melanj mediteranean cu elemente portugheze în Cosmopolis

Casa are 90 mp utili si este alcatuita din parter open space, etaj si mansarda.

Parterul contine un living room si o bucatarie deschisa, baia pentru oaspeti si un hol la intrare.

La etaj sunt doua camere: un dormitor matrimonial si o camera pentru bebe, o baie cu dus si baia matrimoniala. Mansarda este utilizata momentan pentru depozitare.

Inspiratie

Inspiratia pentru acest design a venit chiar de la atmosfera pe care o emite complexul rezidential Cosmopolis, aceea de vacanta, de mare, de relaxare.

Ascultand cu atentie dorintele beneficiarului in combinatie cu viziunea mea de designer de interior, am creat un melanj mediteranean cu elemente portugheze.

Aerul mediteranean se identifica in obiectele decorative specifice stilului regasite in placile de gresie si faianta, in culorile deschise si pastelate de bejuri, albastru, alb si chiar lemn.

Pardoseala din lemn parca uzata te teleporteaza pe ambarcatiunile din Porto, iar vinurile in mica crama din living room te duc cu gandul la faimoasele vinuri Porto.

Povestea casei

Casa a fost recent construita si achitionata de un cuplu tanar. La momentul realizarii designului de interior acest era in asteptarea unui bebelus.

Proiectul de design interior a fost realizat in 3 saptamani, iar executia designului a durat 3 luni. O parte din finisaje, piese de mobilier si lampi au fost achizitonate pe stoc pentru a ne incadra in acest termen. Mobilierul a fost realizat pe comanda dupa propriul meu design. A durat aproximativ o luna jumatate pana la montajul propriu zis. 

Parterul

Am preluat aceasta casa la gri, fara pardoseli usi si balustrada. Astfel am putut sa fac modificari la instalatia electrica pentru a ajusta prizele si punctele de iluminat in functie de designul de interior.

La bucatarie am eliminat un mic perete din gips-carton neportant care delimita livingul de bucatarie. Am preferat sa fac aceasta trecere intre cele doua spatii prin piesele de mobilier realizate pe comanda dupa propriul meu design.

Bucataria a fost gandita integral in a urmari nevoile si dorintele familiei. De exemplu cuplul si-a dorit un bar cu 4 locuri in loc de masa de dining. De asemenea nu au vrut un spatiu incarcat ci mai degabara unul usor de intretinut si relaxant.

Finisajele

In bucatarie am vopsit un perete negru pe care se poate scrie cu creta.

Balustrada scarii a fost gandita special sa se integreze in designul de interior cu lemn de stejar si metal vopsit electrostastic alb. Zona de sub scara este utilizata in mod eficient. Am creat spatii de depozitare inclusiv pentru aspirator si produse de curatenie.

Pe pardoseala am realizat un joc intre gresia portelanata cu model portughez si parchetul vintage. Acestea au si rol de delimitare a spatiilor. In toata casa s-a realizat incalzire in pardoseala.

Corpurile de iluminat, În afara faptului ca sunt decorative, corpurile de iluminat deservesc diferite zone. Anume, spoturile ofera lumina ambientalaiar lustra din living aduce un surplus de lumina spatiului. Corpul suspendat de iluminat de la bar pune accentul pe zona de luat masa.

In living room am decorat peretele cu caramida aparenta alba pentru a contribui la efectul mediteranean. Canapeaua, covorul si masutele de cafea se integreaza perfect in atmosfera linistita si contrasteaza cu peretii albi prin griurile, nuantele de albastru si brunuri pe care le poarta.

Din living room poti iesi afara pe terasa si la piscina. Fiecare grup de case are cate o piscina proprie.

Etajul

Dormitorul matrimonial are vedere catre curtea interioara cu piscina. Acesta are si baie proprie placata cu gresie cu motive portugheze. În acelaşi timp, mobilierului este albastru precum apa raului Douro din Porto.

Baia cu dus contine atat elemente mediteraneene cat si industriale. Elementele mediteraneene se regasesc in culorile ceramicii portelanate. Cele industriale se pot observa in designul corpului din metal si lemn al lavoarului si al corpurilor de iluminat.

Dormitorul bebelusului reflecta o atmosfera linistita, cu mobilier usor de intretinut si canapea extensibila. Culorile de roz pastelat si piersica, covorul cu ursulet si tapetul cu baloane ofera un aspect jovial camerei.

Ca o concluzie, in aceasta amenajare a fost foarte important sa respect un termen strict si un buget stabilit. Astfel prin crearea unui design de interior fezabil am reusit sa termin la timp si cu succes acest proiect. 

Buna organizare intr-un proiect reprezinta cheia succesului. De asemenea comunicarea permanenta cu beneficiarul si constructorul, verificarea continua a proiectului si a santierului. Dar si abilitatea designerului de solutionare a problemelor sau modificarilor in santier au constribuit la realizarea unui interior confortabil, frumos, incadrat in timp si in buget.

Proiect Casa Cosmopolis finalizat aprilie 2019, Design interior: Iulia Iuga-Dohmen