De vizitat expoziţia de pe litoral “VALUL CE SE SPARGE DE MAL”

Oare unde ar fi mai potrivită o expoziţie cu marea decât la malul ei? Nicole Jutka Gallery organizează cea de a doua expoziție “ Valul ce se sparge de mal”, ce va avea loc la locația de la malul marii, în staţiunea Olimp, Constanța, str. Olimp Nr. 1, Ap. 58. 

Vernisajul expoziţiei va fi pe16 iulie (19.00- 22.00 h) iar vizitarea este cu termen pe perioada 16.07. 2021 – 28.01.2023. Rezervările se pot face pe hello@nicolejutka.com

Titlul expoziției este inspirat din celebra melodie  “Valul ce se sparge de mal” a formației IRIS iar Nicole Jutka spune că marea înseamnă pentru ea imensitate, mișcare, liniște şi contemplare iar ideea de a organiza această expoziţie a venit din faptul că: “Marea este lăcaşul unde artistul se pierde….in idea înaltă a frumuseții.”

Iată şi câteva aspecte din care s-au inspirat artiştii Nicole Jutka (Germania), Lucian Muntean (România) şi Rachel Jutka (Slovacia)  care expun lucrări ce redau marea sub formele diferite descrise  în stilul propriu al fiecăruia:  aquarelă, ulei, acryl, mediamix, de la abstract la realism:

“Marea este prima dezlănţuire a sufletului cosmic” George Calinescu

“Spargerea valurilor pe ţărm nu poate explica intreaga mare”  Vladimir Nabokov.

Aşa cum arată şi fotografiile cu lucrările artiştilor – unele vor fi regăsite chiar la expoziţia “VALUL CE SE SPARGE DE MAL”- vizitatorii se vor aştepta la vizionarea de lucrări puternice, dinamice şi pline de culoare, caracteristice personalităţilor artiştilor care le expun.

Fotografiile mai arată şi modul în care lucrările expuse pot fi integrate în decorurile contemporane.