La vie en mov

Se ştie importanţa culorilor în designul de interior şi vestimentaţie dar de fapt culorile ne înconjoară şi ne influenţează stilul de viaţă şi starea interioară. Trendsetterii dar şi firmele producătoare de bunuri sunt preocupate de nuanţele, culorile şi combinaţiile între acestea care sunt cel mai bine apreciate de consumatori. Institutul Pantone propune la fiecare sfârşit de an care nuanţă va fi culoarea anului pentru anul următor. Pentru 2024 se ştie că aceasta este culoarea de piersică şi multe decoraţii, accesorii şi obiecte sunt deja fabricate ţinând seamă de acest fapt. Însă pe lângă această culoare a anului, designerii aduc în centrul atenţiei şi alte opţiuni mai ales în funcţie de sezon.

Purple Haze

Acum liliacul este în floare şi se pare că acest lucru aduce multă influenţă.

În anul 1967 Jimi Hendrix lansa unul dintre cele mai cunoscute hituri ale sale: Purple Haze. Era unul dintre cele mai importane momene ale mişcării hippy, mişcare care a dat naştere şi unei mode în care culorile, în special movul, jucau un rol esenţial.

Anetta Palmisano recomandă culoarea mov

Unul dintre cei mai cunoscuţi designeri ai momentului actual, care se ocupă cu tendinţele, Anetta Palmisano, de la Stilburo.bora.herke.palmisano, a intuit imporanţa culorii de liliac şi a introdus-o ca o tendinţă principală în design pentru anul în curs.

Culoarea liliacului în decorul de interior

Culoarea liliacului este înrădăcinată în natură, exprimă energie și entuziasm. Este bogată și elegantă și, cu siguranță, stimulează oamenii să se conecteze şi de aceea, nuanţa este binevenită în interioarele contemporane. Acum liliacul şi movul invadează livingurile, aducând poftă de viaţă, lumină dar şi preţiozitate.

Puteţi opta pentru o canapea sau un fotoliu, pentru  pernuţe de decor sau o veioză. Culoarea se potriveşte perfect cu tapiţeria de mobilier şi, în general, cu materialele textile care sunt folosite din ce în ce mai mult la interior.

O încăpere zugrăvită în culoarea liliacului

O adevărată dezbatere este legată de folosirea acestei culori la pereţi. Dacă vorbim de o nuanţă mai moale, pastelată, atunci vopsirea tuturor pereţilor unei încăperi  poate fi o variantă interesantă, mai ales că aduce şi o tentă de romantism. În cazul în care avem de-a face cu o nuanţă mai puternică, un mov, atunci este cazul de a se limita vopsirea unui singur perete cu această culoare.

Culoarea liliacului este acum la modă şi arată bine atât pentru un decor contemporan, cât si pentru unul modern în linii simple, minimalist. Deasemenea atât în vestimentaţie cât şi în ceea ce priveşte accesoriile pentru casă sau lifestyle. Pentru un impact și mai mare, această nuanţă se poate combina cu gri, rezultatul fiind unul modern și sofisticat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *