Un eveniment privat la galeria Nicole Jutka

Vremea frumoasă din weekend a invitat multă lume spre alte locuri, în special la munte, unde poţi să te bucuri de minunetale culori tomnatice ale vegetaţiei. Totuşi nu chiar puţini au rămas acasă. Ultimul weekend din an cu trecere pietonală pe Calea Victoriei a atras mii de bucureşteni la o plimbare, la o cafea sau o bere la terasă.

Noaptea a fost din nou un excelent prilej de a admira arhitectura spendidă a acestei artere istorice, clădirile beneficiind de un iluminat special. Aceasta mai cu seamă că în rest Capitala este sărăcăcios iluminată (economia de energie) şi de aceea destul de tristă. Unii, printre care şi subsemnatul, s-au bucurat de petreceri private.

O galeria privată

Nicole Jutka şi-a reamenajat apartamentul proprie situat într-un bloc interbelic din centrul Capitalei, în apropiere de Calea Victoriei, ca un adevărat designer de interior. A folosit finisaje de calitate, decoraţiuni şi accesorii în concordanţă cu arhitectura şi stilul clădirii, în care predomină elementele Art Deco astfel încât apartamentul să fie foarte confortabil ca locuinţă iar, în acelaşi timp, să poată reprezenta o platformă pentru expunerea din abundenţă a pieselor de artă.

A rezultat o ambianţă specială, o locuinţă decorată cu mult bun gust şi, în acelaşi timp, o expoziţie de tablouri care sunt expuse legat de fiecare funcţiune a casei. Sunt lucrări sub formele diferite descrise în stil propriu: aquarelă, ulei, acryl, mediamix, de la abstract la realism.

Deşi stilul de pictură al lui Nicole este puternic, dinamic şi foarte colorat, ambianţa nu se rezumă numai la tablourile ei. Aşa cum declară chiar ea, aici sunt expuse  atât tablouri ale pictorilor contemporani consacraţi cât în special ale celor tineri, talente promiţătoare. Este deci o galerie care funcţionează privat, în sensul că accesul este pentru cunoscuţi, interesaţi real de domeniul artei. Mai mult decât atât, spaţiul este unul perfect pentru organizarea unor evenimente speciale.

Galeria având un caracter cozy, un cocktail în acest ambient agreabil, nonconformist a reprezentat o adevărată plăcere.

S-a putut socializa cu persoane distinse şi, de ce nu, s-au discutat interesante proiecte de viitor. Cu această ocazie am putut viziona şi cele mai recente opere realizate de Nicole, cele care folosesc pigmenţii fosforescenţi şi care asigurau o ambianţă specială întregului spaţiu şi evenimentului.