Încă o casă glam la Timişoara

Dacă este la Timişoara şi este o casă glam atunci sigur că amenajarea aparţine designerului de interior Corina Săftescu care a semnat designul pentru zeci de astfel de case în această zonă şi care se potrivea foarte bine cu cerinţele proprietarilor.

Arhitectură şi organizarea casei

Desigur, ca să se preteze la o amenajare de acest fel, casa trebuie să îndeplinească anumite condiţii iar cea despre care vorbim, situată pe o parcelă foarte generoasă de 1300 mp, cu grădină şi piscină, cu parter întins pe 550 de metri pătraţi are înălţimea tavanului de 6 metri şi  5 metri în hol şi, respectiv, living.

Dorinţa familiei, un cuplu cu un copil, era pentru un spaţiu elegant, cu accent special pentru comoditate şi petrecerea timpului în mod relaxat în familie sau alături de prieteni. Decorul urma să găzduiască obiectele de artă astfel încât designerul trebuia să creeze ambianţa necesară în acest scop şi să proiecteze aranjamentele necesare.

Idei şi soluţii glam

Este interesant cum a reuşit designerul să imprime efectul de glam în casă, aşa cum a fost dorinţa proprietarilor.

Pornind de la aceste cerinţe, designerul a propus o amenajare susţinută şi de arhitectura interioară a casei, încăperi mari cu deschideri largi între ele, ceea ce asigură o fluiditate a întregului spaţiu de pe nivel. La toate acestea se poate adăuga înălţimea majestoasă a volumului precum şi casetarea tavanului cu grinzi groase din lemn de 20/25 cm şi din beton la vedere, pereţii decoraţi cu tăblii.

Foarte interesante şi, în acelaşi timp spectaculoase, sunt ferestrele verticale, înalte de nu mai puţin 3m, dispuse câte trei în linie şi având deasupra mici ferestre pătrate. În zona livingului ferestrele verticale sunt rotunjite la partea superioară, ceea ce conferă o notă suplimentară de eleganţă. Aceast design a fost preluat în cazul oglinzilor de la baie.

Baia matrimonială cu dimensiuni generoase şi oglinzi vericale rotunjite în partea superioară

Foarte ample sunt deschiderile vitrate care conduc către terasele din faţă şi din spate, adevărate oaze de relaxare. Pe terasa din faţă, de lângă bucătărie, a fost creată o oază de funcţionalitate, însoţită de puncte focale interesante. Astfel s-a creat o zonă pentru canapele înconjurată de riflaje de lemn ce imprimă intimitate şi delimitează vizual spaţiul.

Dimensiunile generoase ale încăperilor au permis o bogăţie de obiecte decorative astfel încât să nu dea senzaţia de spaţiu înghesuit iar decoraţiile şi obiectele de artă să aibă spaţiu suficient ca să fie puse în valoare. Şemineul, piesă ce întregeşte efectul de glam, este deasemenea de dimensiuni mari  şi este flancat de două biblioteci încastrate în zid.

Bucătăria, combinaţie fericită de lemn şi alb, contribuie la senzaţia de căldură în timp ce pentru baia copilului s-a mers pe un décor albastru.

Piese de dimensiuni generoase

Decorul este susţinut de piese de dimensiuni la fel de generoase, un amestec de culori, texturi şi paternuri precum şi de soluţii şi obiecte de  efect. Canapeaua curbă de 3 m lungime are şi rol de divizare de spaţiu fiind astfel plasată pentru a oferi ca vedere principală grădina.

Este interesant faptul că pentru corpurile de iluminat nu s-a mers pe clasicele candelabre ci pe lămpi în stil modern dar spectaculoase şi care fac o bună asociere cu decorul glam.

Bucătărie de vară

Este deja o tendinţă stabilită faptul că o mare parte din funcţiunile casei se mută pe perioada verii în grădină. În această categorie intră livingul, diningul şi, nu în ultimul rând, bucătăria.

În cazul casei de la Timişoara, a fost creată o bucătărie de vară cu o masă de 12 persoane. În spate, masa şi scaunele creează zona de relaxare pentru piscină.

Piesele de mobilier (masa de dining, canapelele, fotoliile şi scaunele) sunt realizate de Luxxoro din Timişoare, corpurile de iluminat sunt de la Primaligting din Arad, bucătăria este de la Magnitude Satu Mare iar dulapurile din dormitor, camera copilului şi mobilierul de terasă sunt realizate de Belmob Timişoara.