?????????????????????????????????????????????????????????

Designul este o activitate complexă – de vorbă cu Erna Berger Moise

O discuţie cu designerul Erna Berger Moise se transformă pe parcurs într-o lecţie de viaţă şi, în acelaşi timp, oferă nenumărate recomandări atât pentru cei care doresc să îmbrăţiişeze această activitate, pentru cei care intenţionează să îşi amenajeze locuinţa cât şi pentru tinerii artişti.

Cu o mare experienţă şi realizări în domeniul designului de interior, dar şi al celui de obiect precum şi în proiectarea arhitecturală, începuturile de creaţie ale Ernei Berger Moise sunt în domeniu artei, şi anume, al picturii. De altfel, aşa cum declară în cadrul interviului nostru, momentul actual marchează 50 de ani de activitate în domeniul artei prin intrarea la şcoala de arte şi 30 de ani de la terminarea Facultăţii de BelleArte, secţia design textil.

“Fiind implicate mai multe specialităţi, un proiect de design interior înseamnă în primul rând o muncă de echipă şi o activitate compexă. O casă trebuie să şi funcţioneze, nu numai să arate bine”, spune Erna Berger Moise, referindu-se la munca de designer.

Proiect de arhitectură – Casă ţărănească, Eclectarte

Deşi doreşte să se bucure pentru orice amenajare, o atracţie deosebită pentru designer sunt casele vechi în care se pot integra cu deosebit succes elemente contemporane.

Stilul preferat al Ernei Berger Moise este cel eclectic, nu întâmplător numele companiei pe care a fondat-o împreună cu soţul său fiind Eclectarte.

“Stilul eclectic îţi dă o libetate deplină, te lasă să visezi, să combini cronologii, diverse zone etnice, permite un parcurs ludic deosebit de plăcut”, continuă Erna Berger Moise în discuţia despre designul interior.

Designerul recomandă cum se pot integra piesele vintage în decorul de interior. Dacă stilul ales este modern, o piesă vintage va reprezenta un accent. Invers, dacă avem de-a face cu un decor clasic, cu mai multe obiecte vechi, atunci o piesă modernă va putea fi un accent.

În finalul articolului, pe baza bogatei experienţe acumulate, designerul oferă tinerilor designeri numeroase sfaturi şi recomandări şi, nu în ultimul rând, un curaj mai mare în realizarea de decoruri mai colorate.

Fotografiile (ECLECTARTE) reprezintă aspecte din proiectele de design interior realizate de Erna Berger Moise

2 thoughts on “Designul este o activitate complexă – de vorbă cu Erna Berger Moise

  1. cred ca vechiul proprietar avea sufragerie , nu dining iar copiii aveau guvernanta nu baby siitter. De altfel intre cele doua este o diferenta de calificare. Baby sitter poate fi orice studenta care cauta o slujba sezoniera, guvernatele, mai ales cele din interbelic erau calificate- aveau o preg[tire speciala privind cresterea si educarea
    copiiior

Comments are closed.